Vláda znovu otevře debatu o personálních změnách v úřadech

29.11.2018 6:49

Pokračování debaty o personálních změnách na ministerstvech od začátku příštího roku či projednání poslaneckého návrhu STAN na změnu sídel 23 úřadů z Prahy do krajských měst má dnes na programu vláda. Kabinet by se měl zabývat i zprávou ministerstva zahraničí o aktuální situaci na Ukrajině v souvislosti s nedělním incidentem v Kerčském průlivu mezi Černým a Azovským mořem mezi Ruskem a Ukrajinou.

Vláda znovu otevře debatu o personálních změnách v úřadech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Debatu nad personálními změnami v úřadech kabinet v polovině listopadu přerušil. Ministerstvo vnitra navrhlo, aby se počet míst ve státní zprávě od ledna meziročně snížil o téměř 770 míst. Na ministerstvech by se měly zrušit nejen řadové úřednické pozice, ale i některá vedoucí místa.

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) avizoval, že chce aktuální dění na Ukrajině na vládě projednat. "MZV předloží informaci k vývoji na Ukrajině a k současné situaci," sdělil ČTK. Jeho resort předkládá také návrh, aby Česko do konce letošního roku poskytlo mezinárodním organizacím a vybraným institucím finanční dary ve výši 24,53 milionu korun.

Kabinet se bude zabývat i návrhy na jmenování profesorů, pro informaci dostane i zprávu od inflaci od České národní banky či fiskální výhled od ministerstva financí. Ministerstvo obrany bude podle programu informovat o několika veřejných zakázkách. Vláda znovu zasedne v pondělí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…