Vladimír Dlouhý pomáhal ničit český průmysl, udeřil senátor

28.05.2014 11:42

Zvolení Vladimíra Dlouhého za předsedu Hospodářské komory kritizoval na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz senátor a předseda Strany Práv Občanů Jan Veleba. Vadí mu, že Dlouhý se v minulosti podílel na ničení českého průmyslu a omezení hospodářských vztahů s východními zeměmi.

Vladimír Dlouhý pomáhal ničit český průmysl, udeřil senátor
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Veleba se přiznal, že zvolení Dlouhého do čela Hospodářské komory je pro něj zklamáním, protože je to člověk, který se „výraznou měrou ve své době podílel na zbytečném ničení našeho průmyslu a zmražení hospodářských vztahů směrem na východ“.

Navíc právě Dlouhý se podle Veleby jako ministr hospodářství podílel na chybném způsobu privatizace Poldi Kladno a mnoha dalších významných českých firem, které poté zmizely ze světa. „Volbě členů Hospodářské komory nerozumím a pokládám ji za chybnou,“ podotkl Veleba.

Celý příspěvek Jana Veleby ZDE

Zákon proti přeběhlictví poslanců podpořím

V odpovědi na další otázku čtenáře uvedl, že podpoří ústavní novelu proti takzvanému přeběhlictví zákonodárců, kterou dlouhodobě prosazuje KSČM. Ovšem v některých částech předlohy navrhne změny.  

Čtenář také poukázal na to, že Veleba se stal senátorem jako nezávislý, nyní je ale předsedou politické strany SPO. Veleba odmítl, že by přeběhl z jedné strany do druhé. „Udělal jsem krok, který mně umožní prosadit svůj volební senátní program výrazně lépe, a to ze dvou důvodů,“ vysvětlil s tím, že prvním důvodem je to, že SPO má program, který je téměř totožný s jeho programem.  Druhým důvodem je to, že kvůli technickému servisu senátní práce musel do nějakého klubu vstoupit, a tak vstoupil do klubu, v němž vedoucí roli hraje KDU-ČSL. „A byl jsem v situaci, kdy jsem se v důležitých tématech s nimi zkrátka názorově rozcházel. Například v otázce církevních restitucí či ohledně situace na Ukrajině,“ uvedl s tím, že v současnosti je předsedou senátního výboru. Díky tomu má prý výrazně lepší pozici pro prosazování svých názorů a programu, které se vstupem do SPO nezměnily a nezmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

4:40 „Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

„Podraz.“ Tak komentuje plán České televize na obsazení tzv. Superdebaty před červnovými evropskými …