Vladimír Putin se vyjádřil k "povstání extremistů" na Ukrajině. Rusko se z něj prý poučí

20.11.2014 17:23

Rusko musí za každou cenu bojovat s extremismem a zabránit revoluci podobné převratům v některých okolních postsovětských zemích. Na zasedání Bezpečnostní rady to dnes v Moskvě prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. „Musíme zajistit, aby se nic podobného v Rusku nikdy nestalo," řekl šéf Kremlu.

Vladimír Putin se vyjádřil k "povstání extremistů" na Ukrajině. Rusko se z něj prý poučí
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Extremismus, mezi jehož projevy Putin řadí i letošní lidové povstání na Ukrajině, se dnes podle ruského prezidenta využívá jako nástroj geopolitiky a přerozdělování sfér vlivu. „Vidíme, k jak tragickým následkům to vede, jakými otřesy museli projít lidé v zemích, které byly vystaveny skrytému či přímému zahraničnímu vměšování," upozornil Putin.

Pro Rusko je takový vývoj lekcí a varováním, protože pro mnohonárodní zemi může mít šíření extremismu těžké, nezvratné následky, prohlásil prezident. Ruská společnost musí neustále odhalovat příčiny, které by mohly vést k národnostním, sociálním či náboženským konfliktům. Nástroje pro boj s extremismem jsou podle Putina tři: kultivace národnostních vztahů, práce s mládeží a zdokonalení přistěhovalecké politiky.

Extremismus není to samé, co odlišný názor

Boj s extremismem se ale podle ruského prezidenta nesmí stát bojem s osobami jiného smýšlení. „Zápas s extremismem nemá nic společného s bojem proti rozmanitosti názorů. Máme svobodnou, demokratickou zemi a její občané mají právo na vyslovení vlastního názoru, mají právo být v opozici," uvedl Putin.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…