Volby do ČT: Takový bude výsledek. Psáno dnes ráno

06.02.2020 9:14

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov se dnes na svém facebookovém profilu vyjádřil k volbě do Rady ČT. Skloňoval hlavně jméno ekonomky Hany Lipovské.

Volby do ČT: Takový bude výsledek. Psáno dnes ráno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vůz České televize

„Ekonomka Hana Lipovská pro mě představuje hlas rozumu, vzdělání, inteligence, dialogu, tolerance a v dnešní době vzácně čistého konzervativního pohledu na svět. Do volebního výboru chodím a prezentace sleduju. Vidím zoufalé rozdíly mezi kandidáty. V úrovni projevu, znalostech, vlastní představě, co se ČT daří, a co ne a v tom, co dotyčný v té Radě chce dělat. Výsledkem volby jako vždy bude kompromis, se kterým nebude spokojený nikdo. O co tedy hlavně jde – eliminovat kandidáty, kteří jsou úplně mimo. A těch je tam hodně. Snad je poslanci rozeznají a nepřevýší zájmy, že ten zná toho, ten jiného, za tohohle se přimluvil tenhle, tohle je můj člověk a tamten zase jejich...“ poznamenal Petrov.

„Hana Lipovská je výrazná, originální, nepohybuje se v myšlenkových stereotypech. Na první pohled introvert těžko bude obcházet politické kluby a shánět pro sebe podporu. Z hlediska praktické politiky, kterou volba do Rady ČT je, je příliš svoje a nezávislá. Leckoho dráždí svým intelektem, vzděláním a odhodláním si stát za svým. Ke kompromisům se nehodí. Právě proto jsem rád, že je,“ uzavřel Petrov svůj komentář.

Zákonodárci vyslýchali kandidátku na radní České televize, brněnskou ekonomku Hanu Lipovskou, vyslýchali včera. Ptali se jí, jak by byla schopna se nezávisle chovat vůči exprezidentovi Václavu Klausovi či jak by se podle ní dalo v ČT uspořit. Vůči Lipovské už dříve vyjádřilo velké výhrady 19 senátorů v čele s Markem Hilšerem, který je silně rozladěn z toho, že mu nebylo nakonec umožněno položit Lipovské jedinou otázku. „Poslancům ANO se nelíbilo, na co se ptám,“ píše senátor k průběhu veřejného zasedání volebního výboru Poslanecké sněmovny.

Více než stovka kandidátů do Rady ČT a Rady Českého rozhlasu předstupuje postupně před zákonodárce. V Radě ČT bude třeba obsadit celkem šest postů a v Radě ČRo posty dva.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…