Volby do Senátu: I na Táborsku se proti Babišovi spojilo SPOLU

11.06.2022 10:45

Kandidáti dvou bloků se silnou voličskou základnou se proti sobě postaví v září ve volbách do Senátu v táborském okrese. Současný senátor Jaroslav Větrovský má podporu hnutí ANO a Jihočeši 2012. Ředitele jihočeské záchranné služby Marka Slabého nominovala koalice Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09. O hlasy voličů však budou usilovat i další kandidáti, vyplývá z ankety ČTK.

Volby do Senátu: I na Táborsku se proti Babišovi spojilo SPOLU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za hnutí ANO Jaroslav Větrovský

ANO a Jihočeši 2012, které podporují Větrovského, získali v posledních krajských volbách v součtu téměř 25 % hlasů. ODS, TOP 09 a KDU-ČSL skoro 28 %. „Chceme posunout Táborsko do zdravě konzervativní roviny, kterou v minulosti představoval dlouholetý úspěšný senátor Pavel Eybert,“ uvedl Slabý.

Větrovský sílu v regionu prokázal před šesti lety. Tehdy zvítězil, i když o místo v Senátu usilovali například tehdejší táborský starosta Jiří Fišer nebo tehdejší ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Vedle Větrovského a Slabého oznámili kandidaturu i další politici. Piráti vybrali krajského zastupitele Martina Kákonu, který by se v horní komoře chtěl zaměřit především na ekologii a moderní technologie. STAN bude reprezentovat dlouholetý starosta Plané Nad Lužnicí Jiří Šimánek. „Na podzim bude kandidovat i do obecního zastupitelstva, ale už nemá ambice být starostou. Také proto souhlasil s nominací do voleb do Senátu,“ řekl tajemník jihočeského STAN Michal Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…