Volby na Slovensku provází chaos. Někteří voliči to raději vzdali

29.10.2022 17:25 | Glosa

Na Slovensku se dnes konají komunální a krajské volby, historicky se poprvé konají ve společném termínu. S tím ale přišel i chaos s volebními lístky, v Bratislavě voliči dostávají až šest hlasovacích lístků, v nichž se déle orientují, tvoří se fronty a někteří lidé hlasování vzdali.

Volby na Slovensku provází chaos. Někteří voliči to raději vzdali
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bratislavský hrad

Právo volit v komunálních a krajských volbách má 4,4 milionu obyvatel s trvalým pobytem na Slovensku včetně cizinců. Volební místnosti budou otevřené do 20.00. První výsledky se očekávají v noci na neděli. Obyvatelé pětimilionového Slovenska zvolí primátory měst, starosty obcí, předsedy samosprávných krajů a také členy zastupitelstev územní samosprávy.

Pro vyšší počet volebních lístků však vzniká zmatek a před volebními místnostmi fronty. Například v bratislavské městské části Ružinov a Petržalka hlásí až čtyřicetiminutové čekání a podle webu tvnoviny.sk to mnozí voliči vzdali a odešli.

„Je v tom hrozný chaos a nikdo neví, jak přesně hlasovat. Obálky i hlasovací lístky pro komunální a krajské volby jsou sice odlišené i barevně, ale stejně je potřeba nějaký čas, než se v tom člověk zorientuje,“ řekl Novinkám Tomáš, který odevzdal svůj hlas v bratislavské městské části Dúbravka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…