Vole, vole, jezdím pro úplatky do Prahy. Nová nahrávka sociálních demokratů

19.05.2014 7:34

Pikantní nahrávky odposlechů regionálních funkcionářů sociální demokracie v Břeclavi zveřejňuje pondělní Právo, které je přirovnává k legendárnímu záznamu hovoru fotbalových bafuňářů, známého jako „Ivánku, kamaráde“.

Vole, vole, jezdím pro úplatky do Prahy. Nová nahrávka sociálních demokratů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka ČSSD

List zveřejnil úryvky z utajené, údajně půl roku staré nahrávky z jednání členů Okresního výkonného výboru ČSSD Břeclav.

Asi nejpikantnější odposlech se týkal zakázky do padesáti tisíc: „Ale to je na h…o, ale tak dobře, aj kdyby to bylo do dvě stě, tak ty dvě stě rozdělím na čtyřikrát, vole, a je to bez výběrovýho řízení. Šak to rozepíšu, šak nedělám to tejden, tak to rozepíšu na čtyři akce, vole, a je to bez výběrovky, ne?“ cituje list neidentifikovaný hlas na nahrávce, který si na jiném místě odposlechu postěžoval, že „a já jezdím pro úplatky kamsi do Prahy“.

Na nahrávkách mají mluvit statutární místopředseda OVV ČSSD Břeclav Igor Chlup, asistent poslance ČSSD Jiřího Petrů, člen OVV ČSSD Zdeněk Urban a další jedna nebo dvě neidentifikovatelné osoby.

Regionální politici sociální demokracie pro list uvedli, že nahrávky rozhovorů jsou součástí politického boje o post předsedy břeclavské ČSSD.

„Slyšel jsem, že něco takového existuje, a vím, který darebák ji nahrál. Je to boj o pondělní rozhodnutí o předsedovi místní organizace v Břeclavi,“ řekl deníku Chlup. Zároveň prý popřel, že by on nebo Urban ovlivňovali veřejné zakázky.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…