Volební průšvih? Komise vydala lístky bez Babišova ANO. Odhalil to senior. A je toho prý víc

08.10.2021 21:51

73letý důchodce František J. přemýšlí, že si bude stěžovat na neregulérnost voleb. Mezi lístky, které dostal ve volební místnosti, totiž chyběl volební lístek hnutí ANO Andreje Babiše, což jej rozčílilo. Do schránky předtím lístky nedostal vůbec. Píše o tom Hradeckýdeník.cz.

Volební průšvih? Komise vydala lístky bez Babišova ANO. Odhalil to senior. A je toho prý víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vkládání volebního lístku do volební urny

„Někdo s námi chce manipulovat, ale nejsme ovce,“ poznamenal k tomu, že mu chyběl lístek babišovců, František J. Nyní přemýšlí, že si najme právníka a bude si stěžovat na neregulérnost voleb.

Muž volil v hradeckém volebním okrsku 40 na Základní škole Bezručova. Přišel volit s tím, že do schránky nedostal hlasovací lístky, a požádal o nové. Ty sice dostal – ovšem mezi nimi chybělo číslo 20, které patří hnutí ANO Andreji Babiše. 

František J. na celou věc upozornil předsedu volební komise, ten mu nejprve uvedl, že některé strany v obvodu nekandidují. „Tak jsem mu na nástěnce ukázal, že ANO v Hradci kandiduje. Předseda byl docela arogantní a vydal mi další lístky. Tam už ANO bylo,“ sdělil František J., že až poté tedy mohl odhlasovat. Obdobný případ, kdy mezi erárními lístky chybělo hnutí ANO, mu prý volala i známá z Chlumce.

V sobotu tak čeká komisi kontrola. „Pokud se ukáže pochybení, budeme se celou záležitostí zabývat,“ uvedl mluvčí královéhradeckého hejtmanství Dan Lechmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…