Volíte Babiše? Ublížím vám, řekl kněz. Církev: Smí agitovat

19.01.2023 18:37 | Ze sítí

„Sto devadesát devět lidí tady v Rokytnici volilo Andreje Babiše. Doufám, že tady nikdo z nich nesedí. Pokud ano, nehlaste se, nebo vám ublížím,“ vysvechli si v neděli věřící v Rokytnici nad Rokytnou. Kněz a student žurnalistiky Jan Krbec ujišťuje, že je myslel pouze jako vtip a ublížit by nedokázal.

Volíte Babiše? Ublížím vám, řekl kněz. Církev: Smí agitovat
Foto: Screen Youtube
Popisek: Páter Jan Krbec z Rokytnice nad Rokytnou

Bohumil Pečinka ve svém zamyšlení nad prezidentskými volbami vyjádřil názor, že by je letos mohli při těsném souboji mezi Petrem Pavlem a Andrejem Babišem rozhodnout voliči lidovců. Tradicionalistické početné lidovecké rodiny před pěti lety z výrazné části nevyslyšely výzvu Pavla Fischera, aby ve druhém kole podpořily Jiřího Drahoše a v několika procentech, co mu na Miloše Zemana chyběly, tvořily poměrně významnou část.

Letos Pavel Fischer sice získal nikoliv deset, ale pouze šest procent, ale přesto by právě jeho voliči opět mohli být klíčovým faktorem.

A církev si je zjevně dobře vědoma, že nad těmito lidmi má svůj vliv. A tak z kazatelen nejspíš i tuto neděli budou zaznívat doporučení pro následující víkend.

Již minulou neděli v jednom českém kostele zazněla tato slova:

„Sto devadesát devět lidí tady v Rokytnici volilo Andreje Babiše. Doufám, že tady nikdo z nich nesedí. Pokud ano, nehlaste se, nebo vám ublížím. Prosím vás, ve druhém kole běžte opět k volbám a volte demokratického, ne populistického kandidáta,“ vyzval kněz s přáním požehnané neděle.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

černoprdelníci byli vždy klubkem , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečeněk , 19.01.2023 20:46:29
zmijí, staletí mordovali jinověrce, upalovali kvůli majetkům, s hitlerem jedna ruka,i koncentrák mu vedli v chorvatsku, přes vatikán zdrhli nejhorší fašouni do argentiny, po hadráku odhodili zbytek zábran-zničili venkov, zemědělství, potravinovou soběstačnost, k tomu církevní tunel, pedofile kněží, jsou nadšeni z brutálního násilí, fašismu, objímají pohrobky hitlera- poselty, benderovce, vítají islamizaci, výsledek jejich řádění, jsou prázdné kostely, 3% voličů

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…