Volný: Bílý hráč Slavie rasisticky napaden černochem. Čeká nás to všechny

24.03.2021 14:22

Nezařazení poslanci Marian Bojko a Lubomír Volný budí v poslední době ve Sněmovně pozdvižení. Nejenže jsou „umístěni“ za plexisklem, protože v době koronavirové pandemie odmítají nosit roušku, ale dnes si poslanec Bojko dokonce dokázal donést do jednacího sálu nůž. Poslanec Volný pak dnes ve Sněmovně hovořil o tom, že slavističtí hráči byli ve Skotsku napadeni kvůli své barvě kůže. "Hráči Slavie byli brutálně napadeni na hřišti na základě své barvy kůže," řekl.

Volný: Bílý hráč Slavie rasisticky napaden černochem. Čeká nás to všechny
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Inkriminovaný okamžik zápasu pražské Slávie, při němž měla zaznít rasistická slova

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

To, že si poslanec Marian Bojko dokázal donést do jednacího sálu nůž, není však žádný problém. Poslanci totiž neprocházejí kontrolou. Potvrdil to pro server iDnes.cz i mluvčí Sněmovny Roman Žamboch. Bojko si nůž přinesl zřejmě na svou svačinu, kterou si následně v lavici připravoval. 

Poslanec Bojko na dotaz serveru, zda mu připadá v pořádku si nosit nůž do sněmovního sálu, neodpověděl, stejně tak zatím nereagoval ani předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček.

Poslanec Lubomír Volný pak pro změnu dnes na sociální síti Facebook umístil video, kdy bez roušky předstupuje k mikrofonům a pokládá na ně papírové kapesníky. Protestuje proti tomu, že mu předsedající Radek Vondráček nechce dát deset minut času na představení dvou návrhů, ale jen minut pět. „Haló, pane předsedající,“ mluví pak na Vondráčka Volný.

„Můj první návrh je zařazení bodu, který se jmenuje letecký most do Bangladéše. Podařilo se nám zajistit ve spolupráci s neziskovou organizací, která nepobírá žádné dotace od Evropské unie ani od České republiky ivermectin. Máme kontakt na bangladéšský parlament a můžeme získat tuny a tuny toho léku, o kterém se v současné době rozjela dezinformační kampaň, takže já bych si dovolil zopakovat oficiální pravdivé údaje o tom, jak bezpečný tento lék je,“ začal Volný. Evropská agentura pro léčivé přípravky přitom nedoporučila při léčbě a prevenci covidu-19 přípravek proti parazitům ivermectin používat.

„Jako druhý bod dnešního programu navrhuji zařadit přijetí usnesení, které bude odsuzovat rasistický útok hráčů Glasgow Rangers proti českým hráčům Slavie. Důkazy o tomto rasistickém útoku můžete zhlédnout na mnoha sportovních kanálech a jediný důkaz, který potřebujeme, je to, že tři černošští hráči tři bílé hráče, z toho u jednoho se pokusili jej zavraždit, to byl evidentní pokus o vraždu, ten zákrok. Do druhého kopali na zemi, když ležel, a třetího napadli v útrobách stadionu. Podle logiky, kterou se řídí mainstreamová média a kterou se v mnoha případech řídí bohužel i policie, státní zastupitelství a soudy, jako jediný důkaz by měla stačit barva kůže. Protože jakmile byl český hráč obviněn z toho, že pronesl nějakou rasovou poznámku, tak okamžitě nikdo ze zainteresovaných neváhá a označuje tohoto hráče za rasistu a zpochybňuje jeho tvrzení o tom, že se o žádný rasový útok nejednalo,“ poznamenal Volný. 

"Hráči Slavie byli brutálně napadeni na hřišti na základě své barvy kůže. Jeden z nich málem zemřel, druhý byl těžce zraněn a třetí byl ve stylu černošských gangů napaden v útrobách stadionu, po tom, co pořadatelská služba umožnila, nebo je oddělila skupina, údajně měla dokonce zakrýt televizní kamery a umožnit jednomu z hráčů, opět tmavé barvy pleti, aby napadl bílého hráče Slavie. Takže toto je evidentní rasistický útok proti českým občanům, proti hráčům Slavie, vůči kterým by se měla Sněmovna zcela jednoznačně vymezit," dodal. Obává se, že pokud hráčům neposkytneme podporu, budeme za chvíli v pozici lidí, kteří "nejsou druhá, třetí kategorie v případných sporech, ale v pozici lidí, kteří budou automaticky vždycky odsuzováni za to, co neudělali, jenom pro svou barvu kůže. Což je čistě rasismus".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…