Volte slušného prezidenta, hlásá kníže. Sám spamuje lidem maily

24.01.2013 18:11

Karel Schwarzenberg staví svoji kampaň na slušnosti. Už jen slogan "Volím slušného prezidenta" se objevuje na reklamních plackách a samolepkách kandidáta. Co ale začíná některé zarážet je to, že volební tým knížete využívá jako jeden ze způsobů šíření jeho "vzkazu voličům" i spamování.

Volte slušného prezidenta, hlásá kníže. Sám spamuje lidem maily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"I když používám spam filter, který dobře funguje, přesto chci mít o přichozích spamech přehled. Dnes mě jeden překvapil a jelikož se take zajímám o prezidentské volby, stálo mi za to ho i analyzovat," píše na stránkách Blisty.cz správce sítě Dalibor Kondrát. Během svého "analyzování" ale přišel na zajímavý propletenec autora spamu "záhadného" pana Jana Nováka a různých domén. Doména zaregistrovaná Novákem vetchyprokarla.cz byla vytvořena 23.1. 2013 a podle Nováka za jediným účelem - spamovat.

"Samozřejmě, že informace o doménách nejsou veřejně dostupné, zvlášť u záhadného p. Novaka. Sleduji všechny volby u nás, ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Ve SPAMu je paradoxně vyzdvihována slušnost, ale autoři, tvůrci tohoto SPAMu jaksi nemají ani kousek uvědomělosti, že rozesílání SPAMu není zrovna slušná forma "reklamy". Tohle přece už musí odradit i skalní příznivce Karla Schwarzenberga," stěžuje si Kondrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…