Voly jste ze sebe udělali! Kobza rozsekl bolavé téma. Mnohé naštve

14.07.2022 11:33 | Ze sítí

Poslanec Jiří Kobza (SPD) se rozezlil na české občany, kteří u posledních voleb „drobili protestní hlasy“ mezi nejrůznější partaje, jež se nakonec nedostaly do Sněmovny. „Cožpak se opravdu z debaklu posledních voleb nepoučili?“ táže se. Voliči podle Kobzy svým hlasováním akorát oslabili parlamentní pozici SPD a „udělali ze sebe voly“. Nechápe, že v tom chtějí pokračovat.

Voly jste ze sebe udělali! Kobza rozsekl bolavé téma. Mnohé naštve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
Kobza již několikrát české občany za jejich rozhodování u voleb nešetřil. Vadí mu, jak dopadly minulé volby do Sněmovny, v nichž získala většinu koalice SPOLU, tedy koalice ODS, TOP 09 a lidovců, se kterou ve vládě sedí ještě koalice Pirátů a Starostů.

Zatímco Koalice SPOLU říjnové volby do Sněmovny vyhrála se ziskem 1 493 905 hlasů a vytvořila vládu s koalicí Pirátů a Starostů, jež získala 839 776 hlasů, poztrácelo při nich hnutí SPD přízeň tisíců voličů.

Zatímco nejsilnější opoziční hnutí ANO Andreje Babiše získalo 1 458 140 hlasů, druhá opoziční strana se do Sněmovny dostala se ziskem 513 910 hlasů, což je téměř 25 tisíc hlasů méně, než kolik jí voliči dali ve volbách v roce 2017.

„Všiml jsem si, jak souběžně s tím, jak houstne situace a lidi vyčítají SPD, že málo dosáhlo, tak stejní lidé, když jim připomenu, že díky milionu promarněných hlasů je nás ve Sněmovně jenom 20 proti 180, začnou být agresivní. Jako by si konečně uvědomili, co svojí naivní, marnotratnou volbou provedli této zemi a tomuto národu,“ pustil se již dříve do českých voličů Kobza za propadnutí hlasů.

Do Sněmovny přitom nešly strany se statisícovou podporou veřejnosti. Jen u ČSSD, KSČM a Přísahy propadlo přes 694 tisíc hlasů. A dalších 148 tisíc hlasů přišlo vniveč, jelikož pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny nezvládla překonat ani koalice Trikolora - Svobodní - Soukromníci. Další desítky tisíc získal Volný blok či Zelení.

Kobza doufal, že si už voliči podle něj uvědomili, „co svou naivní volbou způsobili této zemi“, když k moci dostali vládu Petra Fialy (ODS).

Nyní však zjistil, že se mnozí prý „nepoučili“. „Na setkání spolku Říp opět zazněla oblíbená mantra, že ‚Čím více partají, tím více je z čeho vybírat‘. Myslím, že takoví lidé jsou přímo úkolově nasazení, aby cíleně drobili protestní hlasy a především oslabili SPD, které jako jediná opoziční strana v Parlamentu, by měla možnost ovlivňovat zákony, které si nyní pětidemolice snadno prohlasovává svými 108 mandáty (díky milionu promarněných hlasů),“ pustil se poslanec SPD do statisíců voličů.

„Cožpak se opravdu z debaklu posledních voleb nepoučili?“ ptá se jich. Podle něj ze sebe tito občané akorát „udělali voly“. „ Nechají naši voliči zase ze sebe udělat voly? Chcete, aby tato koaliční vláda pokračovala i nadále v drancování a ničení naší země?“ nechápe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…