Vondra: Kongres nebude voňavý zážitek. Radši sledujte Fed Cup

03.11.2012 10:09

Podle ministra obrany Alexandra Vondry (ODS), jenž po dvou letech opouští vedení strany, ztratila nejsilnější vládní partaj podporu značné části občanů kvůli nedůvěryhodnosti. Ne kvůli programu či DPH. Vondra v krizi strany vidí ale i světlou stránku – naději mají idealisti.

Vondra: Kongres nebude voňavý zážitek. Radši sledujte Fed Cup
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr obrany Alexandr Vondra

„Tenhle kongres nebude voňavý zážitek, já bych radši doporučil lidem, ať se v televizi dívají na Fed Cup,“ říká v rozhovoru pro MF Dnes Vondra. Před dvěma lety totiž také ODS nebyla jednotná, a proto ministr věří, že si s tím i tak poradí.

Důvodů k rozkolu je podle Vondry v ODS více. Do dneška totiž strana sklízí následky osmi let vlády v krajích, kdy byl často beton víc než politické ideály. „Ve svých řadách máme spoustu stavebních firem, ale žádné ekonomy,“ upřesňuje Vondra.

Podle něj za porážku ve volbách nemůže zrada programu. Bývalý senátor tvrdí, že hlavní problém je podle lidí nedůvěryhodnost ODS. Sám si je vědom přispění k nedůvěře osobní kauzou ProMoPro, byť se cítí zcela nevinen. „Pokud se z toho má ódéeska má dostat, tak to vyžaduje daleko hlubší reflexi,“ míní Vondra s tím, že souhlasí s názorem, že jedním z hlavních problémů ODS jsou politicko-podnikatelské kšefty na krajích.

Očista strany

Vondra k sobotnímu kongresu ODS doplňuje, že by bylo fajn, kdyby se na sjezdu nejenom změnilo vedení, ale rovněž změnil stanovy. „Když nemáme záplavu nových lidí, tak stačí mít méně lidí ve vedení,“ dodává. Je tady prý i nová šance pro idealisty – tím, že je ODS v opozici téměř všude, lidé ke straně přilepení ze zištných důvodů už nebudou mít co získávat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …