Vondráček: Předávání vyznamenání možná nebude

14.10.2021 11:51

Končící předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) vyrazil na Pražský hrad na schůzku s kancléřem prezidenta Zemana Vratislavem Mynářem. Před kamerami veřejnoprávní televize prozradil, o čem spolu diskutovali. Jedno z témat se prý rozebíralo speciálně na přání České televize.

Vondráček: Předávání vyznamenání možná nebude
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

„Můžu potvrdit, že pan prezident nechce nechat marně uplynout lhůtu a svolá to úvodní zasedání na 8. listopadu," oznámil před kamerami České televize Vondráček s tím, že očekává posun situace v řádu dní.

Druhé téma bylo na přání České televize 28. říjen,“ smál se Vondráček. „Přípravy probíhají standardně, dekrety jsou připravené, vyznamenání jsou vybraní,“ prozradil Vondráček.

Ale covidová situace se pomalu horší a podle Vondráčka nelze vyloučit, že předávání vyznamenání na Hradě zhatí stejně jako v loňském roce právě covid.

Ke zdravotnímu stavu prezidenta odmítl říct cokoliv.  

„Platí, že jsem dal slovo, že se nebudu vyjadřovat. ... Každý si jistě přeje uzdravení, ať už je příznivcem prezidenta, nebo není, a to je celé,“ zaznělo z úst předsedy Sněmovny s tím, že prezident si nepřeje, aby se veřejnost dozvěděla další informace.

Pokud jde o sestavení vlády, Vondráček má jasno. „V tuto chvíli má klub ANO 72 poslanců a jsme připraveni jít do opozice,“ zdůraznil. Ale nakonec prý bude na Babišovi, jak se zachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…