Vrací se nám nevolnictví, vládnou "dobrotrusové". Příště nám budou zakazovat čokoládu a brambůrky. Totálně uvolněný Jaroslav Kubera v rádiu

17.01.2016 18:13

Hostem nedělního Press klubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl senátor Jaroslav Kubera (ODS). Prozradil, co za hrůzu nás jednou čeká v obchodech, vysmál se Tomio Okamurovi a konstatoval, že bude válka. Ale pozor, ne kvůli islámu, ale kvůli penězům. A kvůli tolika lidem v pohybu, že už je to nezvladatelné. Nakonec naznačil, jak to bude s jeho možnou kandidaturou na prezidenta. Dal dobrou radu tomu, kdo chce porazit Miloše Zemana.

Vrací se nám nevolnictví, vládnou "dobrotrusové". Příště nám budou zakazovat čokoládu a brambůrky. Totálně uvolněný Jaroslav Kubera v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Tradičně se rozpovídal o protikuřáckém zákoně. „Ten, který se teď připravuje, jen ten nejhorší. Obsahuje totiž celou řadu věcí, které ale nejsou zdaleka tak populární, jako zákaz kouření. Navíc ho připravovali lékaři, takže je legislativně úplně špatně,“ konstatoval host. Každého, kdo by snad jása,l senátor zklidňoval větou: Na vás také dojde. „Já si také myslím, že děti sedí moc u tabletů a dospělí sedí moc u televize. Já jim to zakazovat nebudu, ale kupříkladu senátor František Bublan (za ČSSD), že by bylo dobré lidem zakázat nákupy v neděli,“ doplnil Kubera.

Kdybychom to vzali od podlahy, měli bychom jako správní „dobrotrusové“ postavit cigarety na úroveň drog. Pak by se podle Kubery Česko ocitlo na špici všech „dobrotrusů“. „Já dokonce říkám, že se nám vrací nevolnictví, ne-li otrokářství, protože dřív to bylo tak, že tu byl stát pro občany, dnes jsou tady občané pro stát,“ posteskl si člen horní komory parlamentu.

Lidé brzo zjistí, že jim stát zkontroluje i nákupy a nějaký úředník si na servezu přečte, že jste si koupil tři čokolády nebo troje brambůrky. A pak vám to milý úředník zakáže, pokud současně zjistí, jestli třeba máte nadváhu.

Okamura si musel půjčit psa, Tepličákům zahalování nevadí

Následně s vyjádřil k tématu uprchlické krize. Na prvním místě je prý třeba říci, že teplické lázně jsou soukromá společnost a město nemá absolutně žádný vliv na to, jací hosté tam chtějí jezdit. Jsou mezi nimi i arabští hosté, které rozhodně nelze řadit mezi uprchlíky.

„To, jestli tam chodí někdo zahalený nebo odhalený, to je Tepličákům úplně jedno, protože ti turisté dávají peníze obchodníkům,“ prozradil senátor. Problém byl prý ve zdejším parku, kde návštěvníci odhazovali např. kelímky od pití, což je něco, co se přece jinak v Česku vůbec nedělá, ať už v Praze, v Brně nebo v jiných městech.

Protesty, o kterých se tolik psalo, byly do města přivezeny zvenčí. „Padesát lidí dorazilo do Teplic a doufalo, že se k nim přidají Tepličáci. Jenže Tepličáci se nepřidali. Slyšel jsem dokonce, že Tomio Okamura si musel psa na demonstraci půjčit, protože přítelkyně mu odmítla psa půjčit, aby se mu něco nestalo,“ poznamenal se smíchem Kubera.

Máme mnohem větší problém. Vyřeší ho jen válka

Vzápětí ale přišla tvrdá slova. „Ten problém už teď není ani islám, problém je to množství. To množství už jiné řešení nemá, má jen válečné řešení. To si myslíte, když postavíte vojáky na hranice, že zastaví tisíce uprchlíků? To možná zastřelíte první čtyři uprchlíky a ostatní uprchlíci vojáky ušlapou,“ varoval host.

Pokud si tedy Matěj Stropnický ze Strany zelených myslí, že Praha zvládne přijmout 12 tisíc uprchlíků, tak ať si některé třeba vezme domů. V Praze je navíc nízká nezaměstnanost, takže je určitě zvládnou v hlavním městě i zaměstnat. Kubera požádal Stropnického, ale i vládu Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby neposílali běžence např. na sever Čech, protože tam už máme dost problémů s jinými nepřizpůsobivými občany.  

Mimo uprchlické krize máme ale ještě jeden problém. „Peníze nejsou už ničím podloženy, jen se tisknou v tiskárnách a je v podstatě jedno, kolik si jich natiskneme. To má jen jedno řešení a tím je znovu válka, tam nejsou ani věřitelé, ani dlužníci,“ pronesl senátor temná slova.

Budete kandidovat na prezidenta?

Nakonec promluvil o prezidentské kandidatuře. „Mě k tomu vyprovokovali jiní. ... Ale já to opravdu v tuhle chvíli nevím. Když mi řeknete, kdo bude kandidovat, já se na to podívám a řeknu si, jestli tam je někdo, kdo je pro mě přijatelný. Kandidát, který chce porazit Zemana, musí udělat dvě věci. Zaprvé musí sebrat většinu voličů, kteří volili Karla, ale zároveň musí umět zasáhnout alespoň část voličů Miloše Zemana,“ poradil případným uchazečům o prezidentský post senátor. Sám je přesvědčen o tom, že by řadu lidí dokázal oslovit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…