Vražda dítěte ubodáním. Primátorka zděšena

05.01.2024 15:36 | Monitoring

Vlakovým nádražím v Hradci Králové prošla smrt. Podle policie zde dvaatřicetiletý muž zavraždil chlapce mladšího patnácti let. Policie zadržela podezřelého. Jak vysoký trest mu v případě odsouzení za podobný hrůzný čin hrozí? Podívejte se sami…

Vražda dítěte ubodáním. Primátorka zděšena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Policie České republiky informovala veřejnost, že v průběhu čtvrtka zadržela na nádraží v Hradci Králové podezřelého z vraždy čtrnáctiletého chlapce.

„Dnes okolo půl šesté došlo na Hl. nádraží v Hradci Králové k násilné trestné činnosti. Podezřelého muže se nám podařilo o hodinu později zadržet. Zadrženého muže jsme obvinili z vraždy. Bude na něho podán podnět na vzetí do vazby,“ uvedla k incidentu Policie ČR s tím, že jde o dvaatřicetiletého muže a poškozený mladík je mladší 15 let. Zadržený muž skončí ve vazbě.

Vražda na nádraží

Vražda na nádraží

„Muž pak napadl kuchyňským nožem 14letého chlapce, který na místě na následky zranění zemřel,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová podle serveru Novinky.cz.

V případě odsouzení hrozí obviněnému muži 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Podle informací ČTK muž čekající ve vazbě spáchal vraždu na nádraží, konkrétně v kolejišti, kde poté svědci chlapce nalezli.

Strašlivý čin odsoudila i primátorka města Pavlína Springerová (HDK). Na její vyjádření upozornil server Hradecká drbna, podle kterého byl v době pátrání policie omezen i železniční provoz.

„S velkým znepokojením jsem dnes vpodvečer přijala informaci o vražedném útoku, jehož obětí se v areálu hradeckého nádraží stalo dítě: Osoba mladší patnácti let, jak uvádí policie, je pro mě dítě. Pachatele, důvodně podezřelou osobu z tohoto trestného činu, se policistům během několika desítek minut podařilo dopadnout. Tento násilný trestný čin mnou hluboce otřásl. Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo,“ uvedla primátorka na sociální síti facebook.

Vražda na nádraží

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ať se jde paní "primátorka" bodnout!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka I... , 05.01.2024 17:16:52
Co to je za trapný bulvár?

|  7 |  1

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …