Vrazili mi kudlu do zad, řekl starosta, který opouští ČSSD

02.11.2017 16:25

Bývalý starosta Ostrova a krajský zastupitel Pavel Čekan odešel z ostrovské ČSSD, kde byl do letošního roku předsedou. V krajském zastupitelstvu bude nyní zastupovat Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst (HNHRM), řekl ČTK.

Vrazili mi kudlu do zad, řekl starosta, který opouští ČSSD
Foto: Redakce
Popisek: starosta Ostrova Pavel Čekan, ČSSD

Důvodem jeho odchodu byly události v místní organizaci, které vedly k jeho odvolání z funkce starosty a rozkolu ČSSD ve městě.

„Můj odchod z ČSSD je asi jasný, nemohl jsem už být s lidmi, kteří – když to zjednoduším – mi vrazili nůž do zad. Byl jsem rád, že Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst mě oslovilo, protože to tak trochu řeší i moji budoucnost. Abych mohl za toto hnutí kandidovat i v příštím roce v komunálních volbách,“ řekl Čekan. Pokud by ho zástupci HNHRM neoslovili, uvažoval podle svých slov o tom, že se na ně sám obrátí, aby pro komunální volby nemusel zakládat vlastní hnutí. „Založíme ale v Ostrově nějakou místní organizaci HNHRM,“ doplnil.

Začátkem dubna letošního roku se tři z osmi ostrovských zastupitelů za ČSSD prohlásili za platformu a spojili se se zastupiteli, kteří byli do té doby v opozici. Čekana a většinu radních pak odvolali. Tito tři členové také usedli v nové radě města v čele se současným starostou Josefem Železným, který byl do té doby místostarostou. Zbývajících pět zastupitelů za ČSSD skončilo v opozici. Důvodem k rošádě byla nedůvěra k Čekanovu vedení města, údajně silové hlasování a také kauza kolem hotelu Myslivna. Čekan prosazoval jeho rekonstrukci za městské peníze a provozování hotelu městskou společností ve spolupráci se soukromou firmou.

Předsedou místní organizace ČSSD v Ostrově je nyní Václav Hanzl. Členy takzvané platformy chtěla organizace vyloučit, okresní výkonný výbor v Karlových Varech to ale neschválil. Proti tomuto rozhodnutí se místní organizace odvolala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…