Vrbětice: „Prostě to Zemanovi neřekli.“ A začal smích

20.05.2021 7:17

Poté, co 17. dubna premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček oznamovali občanům, že za výbuchem ve Vrběticích z roku 2014 stáli dva agenti ruské vojenské rozvědky, prezident Miloš Zeman si vzal týden na rozmyšlenou, než se k celé věci vyjádřil. Informace o tom, co se ve Vrběticích stalo, přitom mohl mít od 7. dubna, takže neměl na rozmyšlenou jen týden, ale 17 dní. Má to však háček. Podle Deníku N Zemanovi jeho spolupracovníci neřekli, že na Hradě leží zásadní zpráva.

Vrbětice: „Prostě to Zemanovi neřekli.“ A začal smích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hradní mluvčí Jiří Ovčáček a prezident Miloš Zeman

Když vicepremiér Jan Hamáček vysvětloval, jak to bylo s přípravami jeho cesty - necesty do Ruska, prozradil, že nejvyšší představitelé státu, kteří jsou k tomu oprávněni, dostali zprávu o tom, co se stalo ve Vrběticích, už 7 dubna. Jenže prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro CNN Prima News 25. dubna tvrdil, že se o dění ve Vrběticích z roku 2014 dozvěděl až 17. dubna.

Jak je to možné?

„Ano, bylo to doručené na Hrad, ale nedali to panu prezidentovi,“ popsal jeden ze zdrojů. Stejně se vyjádřili i další dva dobře informovaní lidé. „Prezident skutečně zprávu nečetl. Nevím ale, proč se k němu nedostala,“ dodal k tomu zdroj z Hradu.

„Důležitá je ještě jedna okolnost – Zeman se netají nedůvěrou k BIS a jejímu řediteli Michalu Koudelkovi. Další hradní zdroj Deníku N naznačil, že prezident o čtení zpráv BIS dlouhodobě neprojevuje zájem,“ doplnil k tématu server.

Není také jasné, zda zpráva BIS, která ležela na Hradě prezidentem nepovšimnuta, neskončila mezitím v rukou někoho nepovolaného. Když se na tuto možnost server zeptal hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, ten ponechal dotaz bez odpovědi.

Na sociálních sítích tato zpráva vyvolala pobavení.

„Takhle to funguje na Hradě: Tajná zpráva BIS o Vrběticích ležela na Hradě deset dní. Prezident ji nečetl, zřejmě mu o ní ani neřekli,“ poznamenal k tomu publicista Deníku N Lukáš Prchal.

 

Zeman o Vrběticícch nevěděl?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…