Vrchol kampaně v Jihlavě: Koncert pro Vystrčila, koncert pro slušnost. Němcová dorazí s kyticí

26.09.2022 21:46 | Ze sítí

Za pár dní se dosavadní předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v Jihlavě utká bezesporu v jednom z nejsledovanějších senátních duelů s Janou Nagyovou kandidující za ANO. Před druhým kolem stávajícího šéfa horní parlamentní komory podpoří na koncertu, kde vyvrcholí jeho kampaň, například Tomáš Klus, Marta Kubišová nebo David Koller. Dorazí také senátorka Miroslava Němcová (ODS), ta přijde podpořit i Vystrčilovu manželku.

Vrchol kampaně v Jihlavě: Koncert pro Vystrčila, koncert pro slušnost. Němcová dorazí s kyticí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Miloš Vystrčil zve na svém twitteru na koncert s názvem Volíme slušnost. Uskuteční se před druhým kolem voleb do Senátu ve čtvrtek 29. září od 16 hodin v Jihlavě. Na koncert ve Smetanových sadech ho přijdou podpořit některé známé osobnosti. Vystoupí tam například také David Koller a Píša a band. Na dálku koncert podpoří také Marta Kubišová, Tomáš Klus nebo Ondřej Ruml.

„Nežijeme v lehké době, a o to více je důležité se k sobě chovat slušně, dělat si radost, navzájem si pomáhat, a nikoliv se pomlouvat. Mým cílem vždy bylo a bude se takto chovat, pomáhat regionu, pomáhat lidem, podporovat svobodu a demokracii a naplňovat i další role Senátu. Náš koncert Volíme slušnost vnímám také jako příležitost poděkovat za spolupráci a podporu a zároveň vás pozvat k volbám a poprosit, abyste volili slušnost,“ uvádí kandidát do Senátu Miloš Vystrčil.   

Prosím šiřte, přijďte na koncert a hlavně v pátek nebo v sobotu Volte slušnost,“ dodává k pozvánce na koncert Vystrčil, který se v druhém kole senátních voleb utká s Janou Nagyovou (ANO). Vystrčil  v prvním kole získal 45,62 % hlasů, Nagyová dostala od voličů 30,56 % hlasů.

Na zmíněný koncert dorazí i senátorka Miroslava Němcová. Svou účastí chce vyjádřit podporu i Vystrčilově manželce, která podle jejích slov zažívá těžký týden. „Miloše Vystrčila podporuji a paní Vystrčilové přinesu na koncert kytku. Musela toho teď ustát víc, než by kdo z nás chtěl,“ vyjádřila se politička v následné diskusi pod Vystrčilovým tweetem.

Němcová odmítá o úspěchu Vystrčila vůbec jakkoli pochybovat. Poukázala už v průběhu prvního kola na zapojení Nagyové do soudního líčení ohledně kauzy Čapí hnízdo. „Obžalovaný Babiš s obžalovanou Janou Nagyovou jezdí po celé Vysočině a vykřikují něco o nějakých kauzách STAN a urážejí slušné lidi,“ vyjádřila se pro Primu.. To, že Babiš vybral pro kandidaturu do Senátu právě Nagyovou, senátorka považuje za „devastující“ krok pro naši demokracii.

Vystrčil se vyjádřil, že z chování Naygové se mu chce doslova plakat. Čeká podle svých slov další polopravdy a nepravdy, aby to působilo před druhým kolem senátních voleb na Jihlavsku negativně. „Pořád věřím, že to nemůže být o tom, kdo má lepší marketing a kdo dokáže lépe oslovit temné proudy v této společnosti,“ řekl Vystrčil v neděli v rozhovoru pro iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…