Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle

25.05.2024 19:45 | Monitoring

Česko zažívá hokejovou euforii. Po 14 letech si naši hokejisté zahrají na mistrovství světa o zlato. Jak je ale zvykem, do sportu opět vstupuje politika. Dnešní důležité hokejové utkání, v němž od nás Švédi inkasovali sedm gólů, sledovali i čeští politici, řada z nich přímo v pražské O2 Aréně, a postarali se o nemalé pozdvižení. Zmiňováno bylo politiky i dění na Ukrajině.

Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslanec Alexandr Vondra na hokejovém zápasu Česko-Švédsko

Češi dnes v dnešním semifinále doslova zničili Švédy a došli si pro jasné vítězství 7:3. Národní tým si tak po dlouhých 14 letech zahraje finále světového šampionátu. V souboji o zlato Češi v neděli od 20:20 hodin vyzvou Kanadu nebo Švýcarsko, zápas zatím probíhá.

Hokejem opět – je před eurovolbami – žijí politici, někteří přišli podpořit české hráče osobně do pražské O2 Arény. Přání k vítězství zaplavila i sociální sítě.

Premiér Petr Fiala (ODS) míní, že po dnešním výkonu je český národní tým neporazitelný: „Skvělý výkon našich hokejistů, tento tým může porazit kohokoli! Gratuluji a hodně štěstí ve finále!“ napsal na platformě X předseda vlády.

Přímo na zápase fandila předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, jež pak na sociální síti ocenila „skvělý výkon českých hokejistů, fanoušků v hledišti a všech, kteří fandí u televize“. A přidala fotografii z O2 Arény, svou i spolustraníků.

Gratulaci zveřejnil ministr práce a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka: „Obrovská gratulace a radost. Hoši, děkujeme,“ uvedl.

„Zítra finále snů?“ doufá také předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS.

A zítřejšího západu se nemůže dočkat i věrný fanoušek Andrej Babiš, expremiér a šéf hnutí ANO. „Neskutečný zápas! Jdeme do finále! Děkujeme za parádní zážitek a zítra zase fandí celá země,“ doplnil.

Nadšení neskrýval ani lídr druhého parlamentního opozičního hnutí SPD Tomio Okamura. Výkon našich hráčů označil za „vynikající“. A rovněž se těší, že si Češi zítra opět sáhnou na zlato.

Vítězství nad Švédy, to ale byla nejen radost, ale také politické šarvátky. Jedna taková se odehrála mezi šéfkou KSČM a lídryní kandidátky STAČILO! Ve volbách do Evropského parlamentu a lídryní kandidátky STAN do eurovoleb Danuši Nerudovou.

Vše začalo tím, když Konečná konstatovala, že se Švédům u nás nedaří, a přidala umělou inteligenci vytvořený obrázek, jak švédský hokejista letí na gripenu. „Nebudou gripeny ani zlato,“ vtipkovala politička Konečná. Narážela i na skutečnost, že si Česko pronajímá 14 švédských letounů, pronájem ale brzy skončí a jednání o jeho prodloužení je zatím nejisté.

Danuše Nerudová na příspěvek Konečné zareagovala ostře: „Zesměšňování soupeře ve sportu je ubohé. Komunisté se zjevně neštítí ničeho ani dnes,“ rozhořčila se.

Komunistka Konečná ji vrátila úder s tím, že ubohé jsou komentáře Nerudové, která nerozumí nadsázce: „Vím, že nemáte problém změnit auto, ale pochopit nadsázku Vám evidentně problém dělá? Smutné…“ poznamenala.

To předseda hnutí ANO v Praze Ondřej Prokop si neodpustil kritiku na europoslance a lídra eurokandidátky kalice Spolu Alexandra Vondry, jenž se nechal na hokeji vyfotit s českou vlajkou, kterou zdrobil nápis Brusel: „Napsat si na českou vlajku Brusel a mít jediné téma do voleb ČR do Evropské unie porazit ANO… to chce mimořádnou dávku blbosti,“ nevycházel Prokop z údivu.

Vondra v popisku fotografie do hnutí ANO rýpl: „Senzační týmový vykon našeho mužstva budiž inspirací k volbám do Bruselu. Na ANO jako na Švédy,“ vyjevil. Pochlubil se, že nefandil ve VIP či skyboxu, ale mezi lidmi, kde si atmosféru užil.

Účet Dárek pro Putina připomněl, co se paralelně s mistrovstvím v hokeji odehrává na Ukrajině, jeho příspěvek sdílel lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský: „Po 14 letech český hokej klepe na finálovou bránu! A tohle je Charkov. Teď. Russácká bomba trefila supermarket a uvnitř jsou lidé. Běžte už kurva s tou válkou do hajzlu, kreténi russácký,“ zní emotivní příspěvek iniciativy.

Na ozbrojený konflikt na Ukrajiě poukázal i politolog Ivan Gabal: „Dnes nejen hokej, ale barbarské zabíjení! Rusko masakruje civilisty v Charkově a my nežijeme jen hokejem! Může sem někdo prosím dát účty na munici a na drony, a pojďme jim znovu ukázat, že umíme zabrat i v pomoci Ukrajincům, bránícím se běsnící přesile! Díky všem,“ vyjádřil se bývalý poslanec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vondra, Gabal, Nerudová, Zdechovský., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZdenekJe , 25.05.2024 19:55:15
Co napsat, aby jsem nedostal BAN? Moc se musím ovládat. Projde mi slovo "ubohé"?

|  22 |  0

Další články z rubriky

Pojď vojáku, pojď sloužit USA. Nakrmíme tě nemasem a dáme ti školení

9:00 Pojď vojáku, pojď sloužit USA. Nakrmíme tě nemasem a dáme ti školení

V Česku i v USA se vzhledem k napjaté bezpečnostní situaci snaží dostat více lidí do armády. V USA s…