Vulgarismy prezidenta v živém vysílání bude řešit mediální rada

12.11.2014 6:30

Předsednictvo Rady Českého rozhlasu se dnes bude zabývat posledními Hovory z Lán. Vlnu stížností posluchačů vyvolaly vulgární výroky, které v rozhlasovém pořadu zazněly z úst prezidenta Miloše Zemana. Rada na dnešním neveřejném zasedání posoudí, zda rozhlas při vysílání nepochybil a co s pořadem plánuje dál.

Vulgarismy prezidenta v živém vysílání bude řešit mediální rada
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Krnově

Rada ČRo dostala na rozhovor s hlavou státu asi padesátku stížností. Z nich se zhruba pět prezidenta zastávalo, většina kritických poukazuje na možné porušení kodexu Českého rozhlasu. Předsednictvo rady se k diskusi s vedením rozhlasu sejde odpoledne. Podle vyjádření jejich zástupců není jisté, zda již dnes dospějí k jednoznačnému závěru.

Kvůli Hovorům z Lán se s prezidentem chce sejít také generální ředitel ČRo Peter Duhan. Rozhlas v minulém týdnu informoval, že s pořadem nadále počítá v dosavadním formátu.

Stížnosti na pořad Radiožurnálu okamžitě po odvysílání začala dostávat také Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která jich v minulém týdnu obdržela zhruba dvě stovky. Zabývat se jimi bude na příštím zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…