Vy nejste konzervativci, na to musíte bránit Západ! Maďaři naštvali Romana Jocha

28.04.2023 14:15 | Ze sítí

V Maďarsku v květnu proběhne jednání konzervativních osobností. Na rokování Conservative Political Action Conference (CPAC) byl pozván i maďarský premiér Viktor Orbán. Sami Maďaři se vnímají jako konzervativní maják a naděje Evropy. Český konzervativec Roman Joch dal najevo, že to vidí zcela jinak. Maďaři podle něj při obhajobě konzervativních myšlenek absolutně vybouchli. A zde je důvod...

Vy nejste konzervativci, na to musíte bránit Západ! Maďaři naštvali Romana Jocha
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Viktor Orbán promluvil na CPAC v Dallasu

V novém podcastu Maďarsko popsal jako konzervativní naději pro Evropu právník a analytik Miklós Szánthó. Příklad Maďarska podle něj ukazuje, že i konzervativní politika má stále své místo na světě, navzdory momentálním trendům progresivní politiky.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28098 lidí
V rozhovoru se Zoltánem Kovácsem, státním tajemníkem pro mezinárodní komunikaci a vztahy, v posledním díle podcastu The Bold Truth About Hungary Szánthó ocenil „příběh úspěchu“, jímž Maďarsko v uplynulém desetiletí z konzervativního hlediska bylo, příběh podle státního tajemníka široce uznávaný konzervativními kolegy po celém světě, kteří Maďarsko považují „nejen za maják této konzervativní renesance“, ale vidí Budapešť jako „centrum, kde se konzervativci setkávají, aby sdíleli myšlenky, nebo si vyměňovali recepty na konzervativní úspěch“.

Konzervativní osobnosti se v Budapešti sejdou 4. a 5. května. V předchozích letech se takováto setkání konala v USA. V roce 2022 ale byla poprvé v Maďarsku a teď se v Budapešti odehraje podruhé.

„Je to skutečná intelektuální výzva vidět v argumentech levice skutečný smysl, ale radil bych zůstat u faktů,“ řekl Szánthó. „To, co budeme mít na CPAC Maďarsko, jsou dva úřadující premiéři, dva expremiéři, čtyři předsedové stran z Evropy, dva kongresmani z USA, dva bývalí a budoucí senátoři, dva ministři států USA z Texasu a Indiany a několik politiků, zastupitelů, členů parlamentů z Evropy a dalších z celého světa.“

Jedním z účastníků konference bude také český expremiér Andrej Babiš (ANO). Szántó má za to, že do budoucna by se měli konzervativní osobnosti sejít na jedné platformě a spoluformovat směřování světa. Szánthó zdůraznil, že by Maďaři rádi spolupracovali i s konzervativci v USA.

Český konzervativec Roman Joch dal však najevo, že Maďaři ani náhodou nejsou majákem konzervatismu, i když by se tak rádi viděli.

„Ne. Ztratili jste veškerou důvěryhodnost. Už nejste konzervativci. Jste nevolníci. Být konzervativní – to znamená bránit západní civilizaci. Proti nepřátelům uvnitř: pokrokáři a proti nepřátelům venku: Rusové. V testu jste neuspěli,“ napsal na Twitteru.

Romqn Joch promlouvá

 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Novodobí Jochové, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuselaco , 28.04.2023 17:05:00
Umberto Eco: "Fašismus dneška nemá navenek s tím minulým nic společného. Žádné uniformy, žádný pochod se zdviženou paží. Ne, ten dnešní je moderní, rafinovaně zabalený a prodávaný pomocí PR. Ale ten duch za ním stojí - totální kontrola, vykořisťování, cenzura, mediální gleichschaltung, lži, výbojné války, ten je stejný. Většina lidí to nevidí, je plně oslněna propagandou."

|  13 |  0

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …