Vybíjení krav v Holandsku: Padla zlá věc o EU. Přirovnání

14.07.2022 10:24 | Ze sítí

Ve svém pořadu Aby bylo jasno se tentokrát Jana Bobošíková věnovala tiskové konferenci TOP 09, na které bylo oznámeno odhodlání strany bojovat za přijetí eura a hrdost na příslušenství k „elitnímu klubu, ve kterém by chtěl být každý“, jak nazval poslanec Ondřej Kolář (TOP 09) Evropskou unii. Řeč přišla i na vybíjení nizozemských krav.

Vybíjení krav v Holandsku: Padla zlá věc o EU. Přirovnání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Jakeš

Moderátorka Bobošíková uvedla tiskovou konferenci TOP 09 jako strany, kterou volí pouze 3 procenta obyvatel a upozornila, že se diváci dozví, co strana vnímá jako „Magické body“ minulosti a budoucnosti.

Poslanec Kolář podle vlastních slov, chce EU propagovat mezi lidmi a chce s nimi hovořit o tom, co nám EU přináší a co pro nás dělá dobrého.

Za magický bod označil Kolář jednotnou evropskou měnu, tedy euro. Doporučil, aby se o euru více hovořilo a chtěl by dosáhnout toho, aby bylo přijato i u nás.

Podle Koláře je EU

– zárukou stability,

– zárukou bezpečí,

– zárukou míru,

– zárukou svobody,

– zárukou demokracie.

Na to Bobošíková reagovala novinovými titulky z dob československého budování socialismu, které se ale Kolářovým výrokům nápadně podobaly s tím rozdílem, že tehdy byl jako záruka místo Evropské unie uváděn Sovětský svaz.

„Sovětský svaz je zárukou naší bezpečnosti a suverenity.“

„Sovětský svaz je zárukou naší svobody.“

„Sovětský svaz je zárukou naší samostatnosti.“

Bobošíková měla ale odpověď i na Kolářovo tvrzení, které na zmíněné tiskové konferenci zaznělo, že EU je stále vnímána jako elitní klub, jehož součástí by chtěl být každý. Připomněla mu, že jedna z nejmocnějších a nejbohatších zemí světa o členství v tomto klubu evidentně nestojí a zmínila odchod Velké Británie z řad EU.

Jako návrat do časů komunistických lídrů přišla Janě Bobošíkové odpověď na jedinou otázku, která na tiskové konferenci padla a týkala se názoru TOP 09 na vybíjení skotu v Nizozemí pod záminkou Green Dealu a možného podobného scénáře pro české zemědělce.

Poslanec Ondřej Kolář, místopředseda Výboru pro evropské záležitosti, totiž místo odpovědi českým zemědělcům na potenciální nebezpečí doporučil Holanďanům, aby místo vybíjení skotu přesvědčili Jižní Ameriku o nesmyslnosti kácení deštných pralesů.

„Tak co? Jak se vám odpověď líbila? Mně připomněla Jakešovy bojlery – brojlery,“ zareagovala Bobošíková a zmínila projev generálního tajemníka KSČ Milouše Jakeše, který si v něm pletl domácí zvířata se zařízením na ohřev vody.

Pro mladší diváky pak přirovnala Kolářovu odpověď k přehmatům amerického prezidenta Bidena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…