Výbor ANO by měl dnes schválit pražskou kandidátku

20.07.2018 6:16

Dnes vyprší třídenní lhůta, v níž mají členové výkonného výboru ANO schválit novou podobu pražské kandidátky pro obecní volby. Kvůli dovoleným o ní hlasují přes internet. Hlavní změnou oproti původnímu návrhu je výměna lídra. Poslance a pražského zastupitele Patrika Nachera nahradil podnikatel Petr Stuchlík. Podle vyjádření hnutí budou výsledky hlasování a případná nová kandidátka zveřejněny dnes nebo v sobotu dopoledne.

Výbor ANO by měl dnes schválit pražskou kandidátku
Foto: screen
Popisek: Andrej Babiš před novináři v Lánech.

Podle návrhu nové kandidátky má původní lídr Nacher zaujmout druhé místo a třetí má být bývalý ministr financí Ivan Pilný. Nacher jako lídr vyšel z vnitrostranického referenda, respektuje však to, že podle stanov ANO je změna z rozhodnutí vedení možná. Výměnu v čele kandidátky podle informací médií iniciovali poradci premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše, podle nichž chtějí Pražané v čele magistrátu spíše manažera než politika.

Lidové noviny ve čtvrtek přišly s informací, že výměna lídra nebude jedinou změnou. Z kandidátky hnutí podle serveru například zmizí současný pražský radní pro majetek Karel Grabein Procházka, který byl původně na čtvrtém místě. I ostatní současní radní za ANO buď nebudou kandidovat vůbec, nebo budou až ve druhé desítce. Primátorka za ANO Adriana Krnáčová nekandiduje, v radě reprezentují hnutí ještě Eva Kislingerová, Libor Hadrava a Radek Lacko.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …