Výbuch ve Vlachovicích na Zlínsku vede k větší opatrnosti, sklad munice se stěhuje z vily ve Vinoři

01.11.2014 11:50

Stovky zbraní a víc než milion nábojů skladovali v rodinném domku uprostřed vilové čtvrti ve Vinoři dva podnikatelé. Starosta kvůli obavám po výbuchu muničního skladu na Zlínsku nařídil v domě kontrolu a sklad se nyní přestěhuje do vhodnější lokality. Informoval o tom dnes Český rozhlas.

Výbuch ve Vlachovicích na Zlínsku vede k větší opatrnosti, sklad munice se stěhuje z vily ve Vinoři
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na návštěvě muničního skladu armády v Hostašovicích na Moravě, který po technické stránce střeží firma Trade FIDES, po té fyzické vojenská policie

Téměř tisíc samopalů, kulomety a přes milion nábojů koupil před osmi lety od ministerstva obrany podnikatel Petr Hrabánek. Zbraně chtěl zpeněžit. Uskladnil je u svého známého Romana Hány. Muži se ale pohádali a sklad byl posledních šest let zapečetěný po policejní kontrole.

Starosta Vinoře František Švarc o zbraních a munici ve vilové čtvrti nevěděl. „Je to nepředstavitelné. Teď tam pošlu stavebního technika, aby překontroloval, kdo jim k tomu dal povolení. Nikdo z nás nechce, aby něco takového bylo uprostřed Vinoře,“ řekl ČRo. Oba podnikatelé tvrdí, že sklad je bezpečný a nikomu z lidí ve čtvrti nic nehrozí. Hrabánek už ale začal zbraně odvážet.

Ve skladovém areálu ve Vlachovicích na Zlínsku před dvěma týdny vybuchla budova s desítkami tun munice. Epicentrum výbuchu je stále žhavé. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) požádal policejního prezidenta, aby prověřil všechny rizikové sklady v Česku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…