Východní Německo: Na slavnostech ubodán ,,Němec ruského původu”, pachateli ,,cizinci”. Už začíná být dusno

26.08.2018 20:03

V Saské Kamenici, která leží jen několik kilometrů od českých hranic, zemřel pětatřicetiletý muž. Podle prozatím neúplných informací byl ubodán k smrti skupinkou cizinců po předchozí hádce.

Východní Německo: Na slavnostech ubodán ,,Němec ruského původu”, pachateli ,,cizinci”. Už začíná být dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

K incidentu došlo v časných ranních hodinách na městských slavnostech v Saské Kamenici, kterých se podle pořadatelů účastnilo na čtvrt milionů lidí. Po smrti pětatřicetiletého muže byly slavnosti předčasně ukončeny. Policie k tragické události poskytuje jen část informací a není zatím zřejmé, kdo a proč muže usmrtil. Společně s ním se však stali terčem násilí také jeho třiatřicetiletý a osmatřicetiletý kamarádi.

Německá média spekulují nad tím, že muži bránili ženu, která byla sexuálně obtěžována cizinci. Muži se jí zastali a sami se stali terčem brutálního násilí. Jeden z trojlístku je mrtev a další dva byli vážně zraněni. Zatímco deník Bild píše, že oběťmi jsou „Němci ruského původu“, tak o národnosti útočníků německá média neinformují. Mluvčí policie Jana Ulbrichtová redakci Bildu sdělila, že policie národnost útočníků sdělovat nehodlá.

Do konfliktu se podle očitých svědků zapojilo asi deset lidí a policie již zatkla dvaadvacetiletého a o rok staršího muže. Jejich národnost podle magazínu Focus oficiálně nesdělilo, protože údajně není zcela zřejmé, že nesou za smrt pětatřicetiletého muže odpovědnost. To bude předmětem dalšího vyšetřování. Pokud se vina u obou zatčených prokáže, budou v každém případě obviněni z vraždy nebo zabití.

Jak ukazuje fotografie k článku na stránkách magazínu Focus, na místě vraždy již byly položeny květiny. „Politici z Alternativy pro Německo (AfD) již vyzvali ke spontánnímu shromáždění na místě tragédie. Výzvu uposlechlo odhadem několik stovek lidí, kteří se na místě sešli a společně protestovali proti zvyšující se kriminalitě přistěhovalců,“ píše Focus s tím, že oběť zemřela po převozu do nemocnice, kam byli převezeni i její dva kolegové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…