Vyloučený mocný ODSák Hrdlička: Němcová mě nepochopila. Tak jí to vysvětlí voliči

15.08.2013 7:16

Podnikatel s nálepkou pražského kmotra Tomáš Hrdlička byl širším vedením ODS vyloučen ze strany. Návrh podal exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda. Oficiálně proto, že Hrdlička poškozuje partaj v médiích. O tom, jak se do ODS vůbec dostal i o svém vyloučení promluvil pro Hospodářské noviny

Vyloučený mocný ODSák Hrdlička: Němcová mě nepochopila. Tak jí to vysvětlí voliči
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

Své vyloučení považuje Tomáš Hrdlička, dnes už bývalý člen ODS, za irelevantní, neporušil prý žádné stanovy a domnívá se, že nebylo v pořádku. Odvolání ale neplánuje, nechce situaci straně ještě více zkomplikovat. Chtěl by se ale prý sejít s členy oblastní rady Prahy 10, rozloučit se a slyšet jejich názor na věc.

Do ODS se Hrdlička prý dostal náhodou. Na pražském Kubánském náměstí na jaře 1997 hledal pobočku pojišťovny, ale narazil na kancelář ODS. Když se díval do výlohy, otevřely se prý dveře a oslovila jej manažerka, která jej začala přemlouvat k vstupu do strany. "Nejdřív mě to neoslovilo, po dvou třech měsících jsem si říkal, že je to žvanírna," popisuje okolnosti v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Nakonec ho ale manažerka přemluvila, aby přišel na místní radu, kde podle něj diskuse probíhala na vyšší úrovni, byla kultivovanější, ani to jej ale zcela nepřesvědčilo. "Pak do toho ale vstoupily události podzimu 1997 a celý příběh to akcelerovalo, vtáhlo mě to do děje," vypráví podnikatel.

Vyloučení je irelevantní. Ti lidé nevěděli, co dělat

Že je označován za kmotra, považuje za velkou legraci a své vyloučení chápe jako irelevantní. Výkonná rada ovšem byla celkem jednotná, pro hlasovala i řada lidí jemu blízkých. "S těmi lidmi jsem mluvil. Volali mi a říkali, že nevědí, co mají dělat. Já jsem jim řekl, že neustoupím," říká Hrdlička.

"Nejsem schopný Miroslavě Němcové a Jiřímu Pospíšilovi vysvětlit, že se mýlí. Tak ať jim to vysvětlí někdo jiný, a tím bude volič," konstatuje bývalý člen ODS. Strana se podle něj zabývá žabomyšími válkami, které ji ničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…