Výpověď nakladatelství kvůli kalendáři s nacistickými pohlaváry. Petříček do toho zapojil i velvyslance Izraele

26.05.2020 21:10

Šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) dnes oznámil, že vnitro vypovědělo smlouvu o nájmu skladu s nakladatelstvím Naše vojsko, protože vydalo kalendář s portréty osobností tzv. třetí říše. Podle ministra zboží tohoto typu nemá na pultech českých obchodů co dělat. Stejně tak smlouvu nakladatelství vypověděl i pražský magistrát, který mu pronajímá prostory prodejny na Smíchově. Na vydavatele bylo již podáno trestní oznámení a další se chystá, informuje Deník.cz.

Výpověď nakladatelství kvůli kalendáři s nacistickými pohlaváry. Petříček do toho zapojil i velvyslance Izraele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Ministr Petříček o záležitosti informoval po dnešním jednání s izraelským velvyslancem v Česku Danielem Meronem, který se na případ dotazoval.

„Informoval jsem ho, že trestní oznámení už bylo podáno a že Ministerstvo vnitra už vypovědělo nakladatelství smlouvu na sklad. Takové předměty nemají na pultech českých obchodů co dělat, zlehčují hrůzy nacistického režimu a zvlášť pro Izrael to musí být smutný pohled,“ přiblížil ministr zahraničních věcí ČR.

Z téhož důvodu smlouvu nakladatelství v dubnu s půlroční výpovědní lhůtou vypověděl i pražský magistrát na Andělu, kde mu pronajímá prostory prodejny na Smíchově.

Předseda Nadačního fondu obětem holocaustu Michal Klíma kvůli tomuto kalendáři podal trestní oznámení. Další chystá Federace židovských obcí (FŽO), která považuje samotné vydání kalendáře za podporu nacismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…