Vyprovokované Rusko? Naprosto pitomý názor, vzkazuje Klausovi Zdechovský

16.07.2023 11:40

Europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) rozčílila slova exprezidenta Václava Klause ohledně války na Ukrajině. Zdechovský se domnívá, že Klausův názor je pitomý. Dodal také to, že konflikt na Ukrajině vyvolala úchylnost ruského režimu.

Vyprovokované Rusko? Naprosto pitomý názor, vzkazuje Klausovi Zdechovský
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Exprezident Václav Klaus v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že součástí konfliktu na Ukrajině je také Západ v čele s USA a Rusko bylo k válce vyprovokováno. A právě tento názor označil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) jako pitomý. Píše to web CNN Prima News. 

Podle Zdechovského konflikt na Ukrajině vyvolala úchylnost ruského režimu. Nabídl také bývalé hlavě státu cestu na Ukrajinu. Chtěl by, aby Klaus viděl důsledky chování Rusů na vlastní oči. 

„Tento názor absolutně odmítám a považuji ho za naprosto pitomý – jako názory, že má Ukrajina složit zbraně," řekl doslova Zdechovský s tím, že Rusko v této válce vraždí nevinné civilisty, znásilňuje ženy a děti, dopouští se válečných zločinů. „K tomu vás může vyprovokovat jen úchylnost celého ruského režimu,“ dodal Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Jediné, co na Klausových slovech ocenil, byla skutečnost, že Klaus připustil, že Rusko chce válku, ne mír.

Klaus se v rozhovoru pro MF Dnes odkazoval na článek profesora Chicagské univerzity Johna Mearsheimera. „Rusko podle něj bylo k válce vyprovokováno, protože to, co se dělo na Ukrajině, považovalo za fatální ohrožení své bezpečnosti. Tento názor sice na Západě zastává jen menšina, ale menšina velmi racionálních lidí. Já tento názor sdílím,“ uvedl Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Asi takhle, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilip Moudrý , 16.07.2023 13:55:14
Komunista Ondráček těsně před zahájením invaze na svůj profil napsal: “Obdivuji Putina za trpělivost s tou ukrajinskou fašistickou chátrou…střílet na školy, školky, nemocnice a další ryze civilní objekty mohou opravdu jen .....,” A světe div se, stíhání bylo zrušeno. Jinými slovy, je to čirá pravda. Brzy na to evidentě došla Putinovi trpělivost. Klasické vyprovokování, zdechovštino.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …