Vyřazený Dlouhý: Nebudu se stavět na zadní. Chci, aby volba proběhla

17.12.2012 22:40

Vyřazený kandidát z přímé volby prezidenta Vladimír Dlouhý se k Tomio Okamurovi nepřidá a nepodá stížnost k Ústavnímu soudu (ÚS) kvůli rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS) o jejich vyřazení z přímé volby prezidenta. Stížnost podá jedině v případě, když se Okamurovi podaří u ÚS uspět.

Vyřazený Dlouhý: Nebudu se stavět na zadní. Chci, aby volba proběhla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý

Dlouhý si přeje, aby volby proběhly v prvním termínu. „Až to mléko bude rozlité a já za to nebudu moct, zvážím, zdali podám stížnost, nebo ne,“ řekl vyřazený kandidát z boje o Hrad v pořadu Události, komentáře v České televizi.

Částečně ale s krokem Okamury souhlasí. Především v tom, že Ústava neříká, kde lidé podepsaní na arších mají bydlet. Spor je podle něj v tom, zdali je prováděcí zákon ústavní. Kdyby lidé neexistovali, tomu by rozuměl, ale 90 procent všech podepsaných opravdu existují.

„Nejsem člověk, co by se chtěl stavět na zadní. Chci, aby volba proběhla,“ zopakoval během pořadu několikrát s tím, že nechce být jako podnikatel Okamura, který tluče do stolu, že je špatně všechno.

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…