Vyřazený Janeček: Největší nebezpečí je Nerudová

11.01.2023 8:31 | Ze sítí

Řada lidí tvrdí, že nejhorší variantou letošních prezidentských voleb je vítězství Andreje Babiše. Vyřazený kandidát Karel Janeček si to však nemyslí. Ještě horší variantou je podle něj vítězství Danuše Nerudové.

Vyřazený Janeček: Největší nebezpečí je Nerudová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Karel Janeček

Prezident by podle něj v současné nejisté a těžké době mohl udělat mnoho dobrého, a proto se o funkci hlavy státu miliardář a matematik ucházel. Opačnou možností je ale scénář extrémně špatný, a ten nám také hrozí s brněnskou rektorkou.

Janeček ji oceňuje za jednu věc – postoj k Číně. Totalita, zneužívání technologií proti lidem, to vše je odpudivé. Jenže paní Nerudová tyto čínské zrůdné zvyky chtěla podle Janečka přenášet i sem. Odkazuje na její radikální postoje v časech covidu.

Kromě toho Janeček na svém blogu na Aktuálně.cz vypočítal její průšvihy. Podvádění v testu při prezidentské kampani a následné trapné usvědčení sebe samé ze lži. Podezření na prodávání titulů na Mendelově univerzitě v době jejího rektorství. S tím souvisí i kauza spoluautorství odborné publikace, do které ale Nerudová vzhledem ke své odbornosti zjevně nemohla přispět. Tomu se říká „akademický podvod“.

Janeček upozornil i na podivný sběr podpisů pod kandidaturu Nerudové. Zatímco ostatní kandidáti měli chybovost přes 15 procent, Nerudové napočítali pouhých 0,3 procenta chyb. Tým Nerudové tvrdí, že sami vyřadili dvacet tisíc podpisů. „Je proto absolutní (matematická) jistota, že tým paní Nerudové musel použít nějaký druh databáze občanů,“ tvrdí Janeček. To samozřejmě není povoleno a mluvčí Nerudové takové použití popírá.

Podle Janečka je alarmující, že kandidátka s takovými nesrovnalostmi dokázala oslovit a zmanipulovat i mladé a inteligentní lidi. „Chápu, že mnoho lidí si přeje v paní Nerudové vidět silnou a čestnou ženu, která bude protiváhou současného příliš mužského, egem a touhou po moci ovlivněného světa politiky. Osobně bych si silnou a čestnou prezidentku přál také. Paní Nerudová ale taková bohužel není, a to i přes svou úpornou snahu tuto roli hrát,“ obává se vyřazený kandidát.

 

 

Její konkurent Petr Pavel podle něj také není optimální volbou. Také jako proponent minulého režimu. Janeček ale uznává, že by generál byl menší katastrofou, než duo jeho spolufavoritů.

Tato volba podle Janečka zrcadlí naši společnost, včetně podivného pošlapání práva být volen na základě podivných úřednických konstrukcí.

Pokud by měl volit srdcem, nejvíce by prý asi souzněl s Karlem Divišem, přes jeho podivné chování v nedělní debatě. Nakonec to však podle Janečka dopadne tak, že budeme muset volit „menší zlo“.

„Kdyby měl nastat katastrofický scénář těchto dvou zel ve druhém kole, Babiš versus Nerudová, odevzdal bych prázdný volební lístek. Morální deziluze, kterou by paní Nerudová mohla pro mnoho lidí způsobit, může mít celkově horší dopady, než zlo již známé,“ uzavřel Karel Janeček.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…