Vyšetřovanému Dalíkovi přišla pomoc z Izraele. Svědek prý neslyšel, že by si říkal o úplatek

16.01.2014 18:39

Pro Marka Dalíka přišla z Izraele jedna dobrá zpráva. Na žádost našich úřadů vyslechli izraelští vyšetřovatelé svědka v kauze pochybností okolo nákupu obrněných transportérů Pandur pro ozbrojené síly naší republiky.

Vyšetřovanému Dalíkovi přišla pomoc z Izraele. Svědek prý neslyšel, že by si říkal o úplatek
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

„Ptali se ho, zda takovou nabídku slyšel. Protokol ještě nemám, ale prý neslyšel. Co přesně uvedl, bude zřejmé po doručení protokolu,“ řekl podle deníku Insider obhájce Marka Dalíka Tomáš Sokol. Napsal to internetový zpravodaj Aktuálně.cz.

Jediným izraelským účastníkem aféry, který by mohl být podle zpravodaje pro vyšetřující orgány zajímavý, je Lova Drori, viceprezident zbrojovky Rafael v Haifě, jež dodává do rakouských Pandurů dálkově ovládané střelecké věže.

V žalobní konstrukci vyšetřovatelé staví na svědectví klíčové osoby Rakušana Stephana Szücse, někdejšího manažera firmy Steyr v době dojednávání zakázky. Podle něj se právě jmenovaný Drori účastnil jednání a na úplatek pro Marka Dalíka se poptával.

Vyšetřovatelé tak touto stopou zjevně sledovali potvrzení svědectví, aby mohli Dalíkovo obvinění změnit na úplatkářství. Státní zastupitelství se odmítlo k případu vyjádřit. „Bohužel k tomu nemohu uvést žádnou informaci," řekl Insideru státní zástupce Jan Kořán, který případ vede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…