Výslech Václava Moravce. Hosta rovnou oběsí. Děsivý zážitek

26.10.2021 12:53

Pravidelný podcast ekonomky Ilony Švihlíkové na webu casopisargument.cz tentokrát rozebral hyeny ze Senátu, které s osmi tisíci hlasů plánují puč proti prezidentovi. A rovněž Výslech Václava Moravce, u něhož už skutečně zůstává jen otázka, proč mu tam jeho neoblíbení politici, na nichž projevuje svou osobitost, pořád chodí.

Výslech Václava Moravce. Hosta rovnou oběsí. Děsivý zážitek
Foto: Repro Reflex
Popisek: Václav Moravec v interview s Čestmírem Strakatým

Anketa

Myslíte, že Parlament nakonec Zemana zbaví pravomocí? Jde o předpověď, ne přání.

5%
92%
hlasovalo: 11213 lidí

Poučením z minulého týdne je podle Ilony Švihlíkové jednoznačně to, že není dobré podceňovat volby do Senátu. Chování senátních „hyen“ s mandátem méně než deseti tisíc voličů totiž ukázalo, že pokud se lidé rozhodnou volby ignorovat, mohou se do komory dostat právě takoví lidé.

„Jistě jste si všimli, že senátní hyeny chtějí aktivovat článek 66. A to u prezidenta který komunikuje, podepisuje se, vtipkuje v němčině a přijímá jednu návštěvu za druhou,“ připomněla Švihlíková.

Nelze k tomu říci nic jiného, než že je dobré chodit k senátním volbám. „Jestli k nim chodit nebudete, tak tu stačí devět tisíc hlasů, aby se předsedou Senátu stal Tchaj-wanec, zatímco prezidenta, kterého chceme sesazovat, volily tři miliony lidí. Takový malý rozdíl,“ zasmála se ekonomka.

„A po záběrech na prezidenta všichni řešili, že jeho návštěva neměla roušku, zatímco v podstatě plánování zrady a odstraňování legitimní hlavy státu byl malý, opomenutý detail."

A přešla k ekonomickým problémům v republice.

„Že by někdo platil měsíčně za energie místo dvou tisíc osmnáct tisíc, to je prostě sociálně naprosto neúnosné. Ale počítejme s nějakou sociální únosností u vlády pana Fialy, že…,“ zasmála se ironicky.

Vzpomněla problémy automobilek, které neskončí s nedostatkem čipů. Kvůli nedostatku hořčíku se očekává velký nedostatek hliníku, a bez něj automobil nevyrobíte.

Hrůzným zážitkem Ilony Švihlíkové v minulém týdnu byly též Otázky Václava Moravce. „Nemělo to nic do činění s nějakým diskusním pořadem. To už tedy nemá dlouho, ale tentokrát už vůbec. Byl to výslech pana Vondráčka a pak jsem čekala, že pan Moravec vynese rozsudek a v přímém přenosu ho nechá oběsit,“ uzavřela.

Radka Vondráčka prý ale nechápe, proč do něčeho takového vůbec lezl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…