Výsměch Ondřeji Kundrovi z Respektu: Jde o EU a Rusko

05.03.2018 9:57

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) zaregistroval, že novinář Ondřej Kundra z Respektu důrazně varuje českou společnost před Václavem Klausem mladším, protože nás tento politik chce vyvést z EU a přimknout k Rusku. Zahradil nad tímto varováním kroutí hlavou a podotýká, že Kundra asi žije ve vlastním zcela mimoběžném světě. A není sám. Mimo realitu se prý pohybuje také někdejší mluvčí Václava Klause a novinář Petr Hájek.

Výsměch Ondřeji Kundrovi z Respektu: Jde o EU a Rusko
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil na kongresu ODS

Poslanci ANO, SPD a KSČM zvolili do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) komunistu Zdeňka Ondráčka. Ten stál v lednu 1989 s obuškem v ruce proti lidem toužícím po svobodě a demokracii. Po sametové revoluci sám přiznal, že tím obuškem pár ran rozdal. Přesto je dnes poslancem a dokonce je i předsedou komise, která má kontrolovat GIBS. Volba předsedy byla tajná, ale vzhledem k tomu, jak ostatní strany vystupovaly v rozpravě před samotnou volbou, lze dovodit, kdo asi nakonec pro Ondráček hlasoval.

V oné rozpravě se přihlásil o slovo také poslanec ODS Václav Klaus mladší, který požádal své kolegy, aby do čela komise zvolili jeho kolegyni Zuzanu Majerovou Zahradníkovou. Vyjádřil se přitom i k Ondráčkovi, ale také k pirátskému uchazeči o tento post Mikuláši Ferjenčíkovi, který má delší vlasy.

„Dobré ráno všem. Už je pátek. Já chci poprosit, ukončeme ty kandidátské projevy a tady ty různé útoky a pojďme volit. Všichni víme, o co se jedná, všichni známe kandidáty – komunistu Ondráčka, vlasatou šedesátikilovou máničku a naši zrzavou paní poslankyni Majerovou, takže všichni víme, oč jde, všichni známe kandidáty a pojďme volit a volte zrzku,“ požádal své kolegy Klaus. Snad se nechal inspirovat komunistickým normalizačním slovníkem. V 70. a 80 letech minulého století Gustav Husák a další komunističtí vůdci nemohli své spoluobčany s delšími vlasy ani cítit.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Kundra na adresu Klause poznamenal, že je to nebezpečný politik. Takový Ondráček 2.0. Ale ne kvůli dlouhým vlasům, nýbrž kvůli tomu, že chce vyvést Česko z EU. „Takový Ondráček 2.0. V lepším hávu, ale stejně nebezpečný,“ napsal novinář, čímž pobavil europoslance Jana Zahradila (ODS).

Europoslanec má za to, že Ondřej Kundra patří do stejné kategorie lidí jako Petr Hájek, bývalý tiskový mluvčí prezidenta Václava Klause a novinář. „Tihle lidé už si vytvořili vlastní, úplně mimoběžný svět. Stejně jako Hájek v Protiproudu, jen s opačným znaménkem. Ale trvají na tom, aby byli bráni vážně. A když jim to zkritizujete, tak je to útok na svobodu slova,“ smál se Zahradil Kundrovi s Hájkem. A zavzpomínal na časy, v nichž o něm samotném napsal jiný novinář z Respektu, že je „nebezpečným ideologem s nejasnými úmysly“.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Kundra si však trval na svém. Zahradilovi v diskusi odpověděl, že si je vědom toho, že se Klaus mladší stále pohybuje v mantinelech demokratické diskuse, ale to podle novináře nic nemění na tom, že jsou Klausovy řeči nebezpečné. „Něco jiného je EU kritizovat a snažit se ji změnit, což děláte třeba Vy, něco jiného je nás hnát do náruče Ruska,“ varoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…