Výsměch Putinovi: Budoval si pozici alfa lídra, co jezdí na medvědovi. A teď mu ji vyfoukl Zelenskyj

27.02.2022 9:17

Marketér Martin Jaroš spočetl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, co ho bude stát agrese vůči Ukrajině a jejím lidem. Na velmi dlouhé časy tím zlikvidoval nejen svou pověst, ale i pověst své země. Ruského vůdce to podle něj pomalu začíná sžírat.

Výsměch Putinovi: Budoval si pozici alfa lídra, co jezdí na medvědovi. A teď mu ji vyfoukl Zelenskyj
Foto: Repro Facebook
Popisek: Marketér Martin Jaroš

Na Ukrajině dnes začal čtvrtý den vojenských operací. Na města dopadají ruské rakety, ničící infrastrukturu, útoky si vyžádaly lidské životy. Česko i další země akt agrese odsoudily. Na Rusko jsou uvalovány rozsáhlé ekonomické sankce.

Mezinárodní platební systém SWIFT se připravuje na zavedení nových opatření západních zemí zaměřených vůči některým ruským bankám. Evropská komise (EK) se s lídry nejlidnatějších zemí Evropské unie, Spojenými státy, Kanadou a Británií dohodla na odpojení vybraných ruských bank od systému SWIFT.

Předmětem spekulaci je, kdo vyjde z války jako vítěz, a kdo jako poražený. Podle marketéra Martina Jaroše budou ruského prezidenta Putina – a nejen jej – důsledky agrese bolet, ať už to dopadne jakkoliv.

Zatím podle Jaroše dokázal Putin dvě věci: zlikvidovat pověst Ruska tak cca do roku 2100 a sám sebe připravit o chlapáckou image. Dvacet let si Putin budoval pověst alfa lídra, co jezdí na medvědovi, a pak mu ji během dvou dnů vyfoukl prezident Zelenskyj se svou autentičností.

„Vsadím se, že být najednou beta samcem Putina žere mnohem víc, než že zbytečně posílá na smrt stovky svých dezorientovaných a demotivovaných vojáků. A on je to pro něj velký problém, protože to byla podstatná část jeho chm chm ‚kouzla‘,“ napsal Jaroš ve svém tweetu.

Proti Putinově politice protestuje i část ruské společnosti. Ruské úřady nechaly zatknout opoziční aktivisty, kteří se snažili v ruské metropoli svolat protiválečnou demonstraci. Ruská policie podle médií zadržela tisíce lidí během protestů ve 47 městech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…