Výsměch pravičáka Havlovi: Celý národ plakal, když toho maharádžu pohřbívali

19.03.2012 13:21

JINÝMA OČIMA Vládní kabinet Petra Nečase nemá s pravicovou politikou nic společného. Je o tom přesvědčen místopředseda neparlamentní pravicové konzervativní strany Právo a spravedlnost (PaS) Kryštof Kindler. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se také vrací k zemřelému exprezidentu Václavu Havlovi, jehož pohřeb prý spíše připomínal pohřeb indického maharádži.

Výsměch pravičáka Havlovi: Celý národ plakal, když toho maharádžu pohřbívali
Foto: Martin Kovář
Popisek: Poslední rozloučení s Václavem Havlem zádušní mší ve svatém Vítu

Podle Kindlera jsme často konfrontováni s otázkou, zda tato vláda je nebo není pravicová, a zda to či ono, co vláda dělá, je pravicové. „Dle mého názoru vláda pravicová není, protože v ní není ani jedna pravicová strana. Naše vláda je složena ze dvou středových stran - ODS a VV a z jedné evropsko - německé strany TOP 09,“ míní místopředseda PaS.

 

Skuteční konzervativci se označují za extremisty

 

„TOP 09 je v historii po KSČ asi nejhorší strana, jakou vygenerovala česká politická scéna. Stejně jako KSČ je tato strana řízená ze zahraničí tou samou internacionálou. Strana devótní k zájmům kohokoli jiného než jsou zájmy ČR. U TOP 09 nejde jen o ministra financí Miroslava Kalouska, který by se rád připojil k Evropské (Německé) fiskální unii, ale jde především o dlouhodobě médii hájeného předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. To on je jakožto předseda odpovědný za TOP 09, za její směřování a její program. On je odpovědný za směřování, které je na prvním místě asociální ve vztahu k České republice a jejím zájmům a z toho se samozřejmě odvíjí i vztah k občanům České republiky, k legislativě, reformě zdravotnictví, k veřejným financím,“ pokračuje pro redakci ParlamentníchListů.cz Kindler.



Ten se dále brání různým podle něho nesmyslným a dehonestujícím nálepkám. „Protože je jasné, že naše vláda rozhodně není konzervativní, ale bohužel se tak prezentuje, je otázka, co to je konzervativní. Odpověď je snazší, než se na první pohled zdá. Konzervativní je obhajoba křesťanství, obhajoba národních zájmů, obhajoba rodiny, obhajoba vlastní svébytnosti a především vědomí existence pravdy. Je to chápání světa, kde je velké množství názorů, ale není zde místo pro lež,“ vysvětluje.

„Takovéto vidění světa samozřejmě vyvolává hotové záchvaty šílenství a vzteku mezi levičáky, kteří se každého, kdo takto uvažuje, snaží onálepkovat jako netolerantního extrémistu, fašistu a podobně. Příkladem takovéto ostrakizace je Bátoriáda. Dr. Ladislav Bátora není žádný extrémista, je to poctivý konzervativec, který se nebojí nahlas vyslovit to, co je pravda. Podobně se nakonec zachovali levičáci nedávno k arcibiskupu Dominiku Dukovi, kdy se jej pro jeho konzervativní názory snažili zastrašovat peticí, kde mu vyčítají jeho nedostatečnou servilitu k EU,“ je Kindler přesvědčen.

 

Na zavedení školného má stát právo


Většina médií, která nedávno informovala o různých studentských protestech proti diskutované vládní reformě vysokého školství, podle něho ignorovala to nejpodstatnější, šlo spíše jen o kopance do ministra školství Josefa Dobeše.


„Mlčí se o tom, že stát má právo rozhodovat o chodu veřejných (státních) vysokých škol. Stát tyto školy financuje z peněz daňových poplatníků, a proto má povinnost kontrolovat využití těchto finančních zdrojů. A aby mohl stát využití těchto finančních zdrojů kontrolovat, musí mít právo také o nich rozhodovat. Když se tedy stát, zde v zastoupení ministerstva školství, rozhodne, že se na těchto veřejných (státních) vysokých školách bude platit školné, tak na to prostě má právo,“ uvádí konzervativec.

Jiná otázka prý je, zda je to rozumné a zda by nebylo lepší a účelnější místo plošného zavedení školného jasné stanovení fakult a oborů, u kterých by školné nebylo zavedeno vzhledem k jejich nezbytné potřebě pro chod společnosti a státu. „Nedokáži si představit, jak by učitelé spláceli školné ze svých mezd. Na druhou stranu chápu, že stát nemůže platit studium zástupům laických teologů, kulturologů, organizátorů volného času a etiků. Naopak v zájmu celé společnosti je, aby nepřispívala na obskurní a destruktivní obory jako je Sociální a kuturní ekologie, Genderová studia a Environmentální studia,“ kritizuje některé obory.

 

Mají strach ze zrušení nesmyslných oborů, proto protestují
 

„Na protestech proti této reformě je naprosto zřejmě vidět, kdo protestuje a jaké organizace se podílejí na těchto protestech. Jsou to ultralevičáci z organizací jako je ProAlt, Strana zelených, KDU-ČSL a samozřejmě ČSSD. Asi mají neomarxisté strach, že jim veřejné vysoké školy přestanou generovat za státní peníze další a další generace modernistů, marxistů, trockistů, environmentalistů, genderistů či maoistů,“ říká nekompromisně Kindler.
 
Bez komentáře podle něho nelze nechat ani soud, který celý minulý týden probíhal se zástupci Věcí veřejných, obviněnými z korupce a z přijetí úplatku. „V podání našich médií je to taková ubohá, trapná kopie procesů 50. let. Už mi tu chybí jen petice 'pracujících', žádající nejvyšší možný trest. Je evidentní, že si Vít Bárta, ať už s ním souhlasíme nebo nesouhlasíme, chce dělat svou vlastní politiku, neřízenou ani z Bruselu, ani z Moskvy, a proto ta neúnavná snaha jej odstranit. Co se dělo ve skutečnosti ve straně VV, se asi nikdy nedozvíme,“ odhaduje.
 
Kindler také patřil ke kritikům činů bývalého prezidenta Václava Havla a s nelibostí prý nesl, v jakém duchu se před Vánocemi odehrával pohřeb.

 

Václav Klaus musí zůstat v politice, potřebujeme ho

 

„Říká se 'o mrtvých jen dobře'. V případě Václava Havla se toto úsloví bohužel zvrhlo v orientální pohřeb indického maharádži. Davy plakaly, život v zemi se téměř zastavil, kulturní fronta pěla oslavné ódy a pohřební písně, skoropáter Halík sloužil requiem, ze zahraničí přijeli různí tyranové a váleční zločinci a korunu tomu všemu nasadily nominace ve dvanácti kategoriích Českého lva. Více snad nemá smysl dodávat,“ uvedl místopředseda Práva a spravedlnosti.

Ten také doufá, že současný prezident republiky Václav Klaus zůstane v politice i po svém odchodu z Hradu za necelý rok. „ Doufám, že se nestáhne do soukromí, ale že bude dál významně ovlivňovat politický život v naší zemi. Byla by velká chyba, kdybychom tu neměli významnou osobnost, která hájí české národní zájmy, a která podstatně zasahuje do politického života v naší zemi. Jsem přesvědčen, že prezident Václav Klaus má velkou podporu naší veřejnosti, a s prohlubováním diktátu Evropské unie a eurohujerstvím většiny naší politické reprezentace, bude podpora Václavu Klausovi jen narůstat,“ uzavírá pro ParlamentníListy.cz Kryštof Kindler.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…