Vystoupení z EU: Sněmovna hlasovala. Výsledek znamenal šok

22.04.2020 13:37

V poslanecké sněmovně se dnes hlasovalo o návrhu předsedy SPD Tomio Okamury na zařazení nového bodu - vyhlášení referenda o vystoupení z EU. K výsledkům hlasování, v němž se 69 poslanců zdrželo, se vyjádřil bývalý europoslanec Petr Ježek a také předseda České stomatologické komory Roman Šmucler.

Vystoupení z EU: Sněmovna hlasovala. Výsledek znamenal šok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

V době hlasování bylo přihlášeno 190 poslanců. Pro bylo 28 poslanců, proti 93 zákonodárců. 69 poslanců se zdrželo, mimo jiné i předseda ČSSD Jan Hamáček. „Návrh nebyl přijat. Pevné zařazení nebudeme hlasovat," zaznělo po hlasování. Proti bylo například 25 poslanců ANO, 21 poslanců ODS a 17 poslanců Pirátů. Proti byli i lidovci, topkaři, sociální demokraté i poslanci STAN. Pro byli přitomní poslanci SPD a také KSČM. 

Anketa

Byl by Dominik Hašek dobrý prezident?

2%
98%
hlasovalo: 32841 lidí

„Víc jak polovina přítomných poslanců se zdržela nebo byla pro návrh T. Okamury na zařazení bodu vyhlášení referenda o vystoupení z EU. Jakkoli něco jde možná i na vrub obecných dohod ANO s SPD, je to naprosto neuvěřitelné. Zdržel se i předseda vládní ČSSD," sdělil bývalý europoslanec Petr Ježek (ANO).

Víc jak polovina přítomných poslanců se zdržela nebo byla pro návrh T.Okamury na zařazení bodu vyhlášení referenda o vystoupení z EU. Jakkoli něco jde možná i na vrub obecných dohod ANO s SPD, je to naprosto neuvěřitelné. Zdržel se i předseda vládní @CSSD https://t.co/6JzFUyabNb pic.twitter.com/tEr0ls7FEg

— Petr Ježek (@JezekCZ) April 22, 2020

„Jinak je bohužel pravdou, že mnozí poslanci a předsedající Zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny nerespektují. Je to pouze zákon," dodal Ježek v dalším tweetu.

Jinak je bohužel pravdou, že mnozí poslanci a předsedající Zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny nerespektují. Je to pouze zákon. pic.twitter.com/fFVNVQe9aC

— Petr Ježek (@JezekCZ) April 22, 2020

„Mezitím velká podpora (minimálně nebránění) referendu o vystoupení z EU v PSČR. Jde do tuhého..." poznamenal k aktuálnímu hlasování stomatolog Roman Šmucler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…