Vystrčil: Jsem vzrušený, nervózní a těším se

09.03.2023 14:07 | Ze sítí

Česká republika bude mít už pár chvil novou hlavu státu. Po složení slibu se oficiálně prezidentem stane Petr Pavel. Na III. nádvoří Pražského hradu k inauguraci prezidenta promluvil předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), který je podle svých slov z celého ceremoniálu nervózní a natěšený.

Vystrčil: Jsem vzrušený, nervózní a těším se
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Miloš Vystrčil při svém novoročním projevu

„Ten pocit je slavnostní a je moc příjemné, že budeme moci zase po delší době mít prezidenta, kterého si zasloužíme, myslím tím, jak se chová a jak vystupuje,“ hodnotil šéf Senátu v rámci inaugurace nového prezidenta republiky.

Prozradil, co od nového prezidenta očekává: „Těším se na spolupráci, že se budeme pravidelně potkávat, že budeme diskutovat, jak zahraniční politiku, tak vnitřní věci,“ řekl s tím, že je jasné, že ne vždy se na všem shodnou, ale budou hledat to nejlepší řešení pro všechny.

„Věřím, že budeme schopni kroků, které nebudou úplně populární a nebudou se všem líbit, ale bez toho to nemůže fungovat,“ dodal senátor Miloš Vystrčil. „Myslím, že máme šanci spoustu věcí posunout tak, aby to bylo ve prospěch nás všech,“ věří.

„Skončilo období nekomunikace mezi Parlamentem a Kanceláří prezidenta republiky,“ pokračoval Vystrčil.

Neskrýval, že je z inaugurace a setkání s Petrem Pavolem velmi nervózní. „Nespadlo to zatím ze mě, ale je to takové příjemné vzrušení. Když máte radost, tak jste vzrušení, nervózní a zároveň se těšíte. Což je nejpříjemnější chvíle, kterou člověk může zažívat. Já se těším, i když samozřejmě trochu nervózní jsem,“ uzavřel Miloš Vystrčil, do jehož rukou zolený prezident Petr Pavel ústavou předepsaný slib skládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 09.03.2023 14:52:19
Tragická postavička tenhle človíček.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…