Využijte závěrů administrativní konference, doporučili ministrům senátoři

20.07.2012 12:19

Zrychlit proplácení plateb příjemcům, zjednodušit provádění a administraci podstatných změn projektů, zjednodušit a sjednotit výkaznictví, zjednodušit monitorovací zprávy a žádosti o platbu, zavést jednotný a jednoduchý informační systém, dořešit a vyjasnit přístup ke střetu zájmů.

Využijte závěrů administrativní konference, doporučili ministrům senátoři
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

To je jen zlomek z  řady konkrétních doporučení, které přinesla nedávná konference v sídle Senátu s názvem „Administrativní zátěž a programové období 2014 až 2020“,  jejímž gestorem byl senátor Miloš Vystrčil.

Právě závěry zmíněné konference se na své 28. schůzi zabýval ve středu Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Výbor doporučil ministrovi pro místní rozvoj, aby ve spolupráci s ministrem financí a ministrem práce a sociálních věcí projednali a využili závěry setkání.

„Jsem velmi rád, že náš senátní výbor doporučil ministerstvům na připomínky reagovat a hlavně že vyslovil zájem se s ministerským vypořádáním a vyhodnocením závěrů konference seznámit,“ uvedl senátor a člen výboru Miloš Vystrčil.

Členové výboru současně požádali ministra pro místní rozvoj, aby zajistil pravidelné informování výboru Senátu o postupu prací na zjednodušení administrativní zátěže pro žadatele, příjemce a další orgány při čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie v programovém období 2014 – 2020.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…