Vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne dobře, myslí si Vondráček

17.03.2022 11:07 | Ze sítí

V těchto dnech si Česká republika tak trochu ve stínu války na Ukrajině připomněla 83. výročí od vzniku Protektorátu Čechy a Morava. Při této příležitosti předseda Svobodných Libor Vondráček upozornil na to, že vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne dobře.

Vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne dobře, myslí si Vondráček
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Pro celý svět druhá světová válka začala až 1. září 1939. Pro nás se realita obrátila naruby definitivně už 15. března 1939 a my si tento den připomínáme jako jeden z nejsmutnějších dnů naší historie. Tímto dnem se na území Čech a Moravy stali ze zrádců dočasní hrdinové, z propagandy dočasná pravda a z mnoha nevinných obyvatel naší země se stali brzy otroci v koncentračních táborech nebo dokonce oběti nacistického režimu,“ řekl Libor Vondráček, podle kterého se v historii s téměř železnou jistotou ukazuje, že vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne pro národ a ani pro jednotlivce dobře.  
 
 
„Proto je velmi smutné, že náš stát, který má dvě hlavní povinnosti, a tedy důvody existence vůči svým obyvatelům, obranu území a vymáhání práva, v posledních letech řeší podstatě hlavně všechno ostatní, v čem by se občané obešli bez něj,“ kritizoval dosavadní vývoj Vondráček, který si však neodpustil narážku také na politiku Evropské unie. 
 
„Samotným občanům pak možnost vlastní obrany stále více omezuje, a to zejména skrze tolerování škodlivé legislativy EU. Z historie přitom plyne ponaučení, že kdo politicky tlačí na odzbrojení občanů, protože v civilizované zemi mají přece zbraně jen policisté a vojáci, ten může v důsledku přispět k tomu, že při opakování situace z března 1939 budou občané dílu zkázy jen bezbranně přihlížet,“ dodal Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…