Vznikla knihovna Miloslava Ransdorfa

25.01.2017 12:30

Knihovna Václava Havla má svou následovnici. V loňském roce bylo založeno Vzdělávací centrum a knihovna Miloslava Ransdorfa.

Vznikla knihovna Miloslava Ransdorfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Základem knihovny má být domácí knihovna Miloslava Ransdorfa v počtu padesát tisíc svazků. Po smrti europoslance a někdejšího místopředsedy KSČM se jeho kolegové začali snažit o zachování a rozvíjení jeho odkazu právě v podobě vzdělávacího centra, které je vhodným odkazem na historika a autora několika publikací.

O plánech na založení Knihovny již v létě 2016 hovořili někteří Ransdorfovi kolegové, například místopředseda KSČM Josef Skála. „Nejde jen o knihy, které po něm zůstaly – desetitisíce svazků – ale o celé jeho dílo, které svým významem přesahuje hranice radikální levice i hranice České republiky,“ řekl podle Haló novin při debatě v Táboře k výročí upálení Jana Husa.

Členem spolku, který chce provozovat Knihovnu i další aktivity, se může stát kdokoliv. Podmínkou je vyplnění přihlášky a zaplacení členského příspěvku, který činí 1000 Kč na rok. Za to získá právo podílet se na všech aktivitách Knihovny.

Miloslav Ransdorf byl aktivním a častým účastníkem řady polemik a autorem mnoha textů. Mohli se s nimi seznámit i čtenáři ParlamentníchListů.cz, neboť europoslanec Ransdorf patřil k nejaktivnějším uživatelům profilu na PL.cz. Jeho texty se ParlamentníListy.cz po jeho smrti rozhodly nechat čtenářům k dispozici.

PROFIL MILOSLAVA RANSDORFA NA PL.CZ

Miloslav Ransdorf vystudoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy historii a filozofii, získal i titul kandidáta věd. Před vstupem do politiky působil v akademické oblasti a napsal několik knih, zejména historických. Ani jako politik se nevzdal publikačních aktivit, takže jeho vlastní dílo je značně obsáhlé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…