Web Petra Hájka natřel herce Johna Travoltu: Slouží temným silám

03.07.2013 12:50

Filmový festival v Karlových Varech nadšeně tleskal americkému herci Johnu Travoltovi. Podle redakce serveru Protiproud.cz by ale měli mnozí spíše zpozornět. Zejména pak tajné služby, protože oslavovaný herec se vždy aktivně hlásil k temnému společenství scientistické „církve“.

Web Petra Hájka natřel herce Johna Travoltu: Slouží temným silám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Zmiňuje například Travoltův film z roku 2000 Bojiště země, který se hrubě nepovedl a mezi filmovými fanoušky vzbuzuje posměch. V záměrech tvůrců však měl fungovat jako výkladní skříň a indoktrinační nástroj scientologů. Podobné záměry má prý film Po zániku země, který nyní běží v českých kinech.

Podle Protiproudu to rozhodně není náhoda. „Celý Hollywood je 'prolezlý' nejrůznějšími sektami. Kupodivu se o tom z médií obvykle dozvídáme jen okrajově, nebo dokonce jako o 'vzrušující zajímavosti',“ píše s tím, že náboženské sekty jsou jakousi bizarní okrajovou záležitostí.

Ve skutečnosti je to prý jinak: „Právě náboženské sekty hledají s velkou angažovaností a mobilizací spojence ve světě filmu a televize. Popularita prostředků masové kultury vytváří, podobně jako ve světě hudby, skvělé možnosti využití pro jejich cíle,“ připomíná web, provozovaný bývalým hradním vicekancléřem Petrem Hájkem.

Celý text ze serveru Protiproud ZDE.

Právě proto je prý médii tak vytrvale sledován i filmový festival v Karlových Varech - je to skvělá příležitost, jak šířit popularitu náboženských sekt. „Člověk, který sleduje filmovou a televizní produkci, kóduje ve svém podvědomí předkládané obsahy jako své vlastní, přetvořené prožitkem obrazů a zkušeností s nimi spojených,“ vysvětluje server, jak se informace z médií dostávají lidem do podvědomí. Takto je prý možné „vnutit“ divákům, zejména mládeži, třeba i černou magii.

I výzkumy je prý prokázáno, že média přispěla k růstu parasatanistických zločinných gangů mezi mládeží. A právě za tímto účelem veřejné prezentace se podobné sekty snaží ulovit známé televizní hvězdy. Speciální postavení má mezi nimi sekta scientologů, ke které se hlásí kromě Travolty například Tom Cruise, Demi Mooreová, Nicole Kidmanová nebo Arnold Schwarzenegger. A mnoho dalších hollywoodských hvězd vážně prohlašuje, že za jejich úspěchem stojí scientologické kursy.

„Herci se tak stávají oddanými aktivisty sekt a nových náboženských hnutí,“ konstatuje Protiproud. Navíc myšlenky těchto hnutí často propagují i samotná umělecká díla. Mnoho filmů má prý vyloženě okultní a satanistický obsah. Specifickým fenoménem jsou prý filmy pro děti, které často podprahově pustoší dětskou duši obrazy sexu, násilí a děsu. Takto podle Protiproudu sekty získávají své sympatizanty a dochází k rozvratu tradičních hodnot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…