Wollner nic, rozhodli v ČT. Tak teď Fridrichová...

11.01.2023 19:36

Šéfredaktor reportážní publicistiky České televize Marek Wollner podle Rady ČT nespáchal žádný trestný čin. Wollner byl v lednu nařčen ze sexuálního obtěžování, šikany a bossingu, a to zejména ze strany kolegyně Nory Fridrichové. Rada ČT Wollnera podržela a nyní naopak bude zkoumat nařčení z bossingu u Nory Fridrichové.

Wollner nic, rozhodli v ČT. Tak teď Fridrichová...
Foto: Facebookový profil Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová a Marek Wollner

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí
Generální ředitel ČT Petr Dvořák po středečním zasedání Rady ČT oznámil, že Marek Wollner nespáchal žádný trestný čin. Řekl to na základě zprávy komise České televize, jež prověřovala nařčení, podle nějž se Wollner dopustil sexuálního obtěžování, šikany a bossingu.  

Podle komise ČT se dramaturg pořadu Reportéři ČT ničeho takového nedopustil. „Zpráva neobsahuje informace, které by vedly k podezření, že mohl být spáchán jakýkoliv trestný čin,“ informoval Radu ČT Dvořák, jak píše server iDnes.cz a jiná média.

Práce vyšetřovací komise tím pro tento případ skončila, Wollner ale do ukončení případu zůstane odstaven takzvaně „na překážky“. Kdy televize celou kauzu oficiálně ukončí, zatím není jasné. „Když je někdo z něčeho nařčen, tak je praxí, že se neúčastní práce redakce, dokud případ není uzavřen,“ řekl na jednání Rady ČT ředitel korporátních vztahů, komunikace a obchodu Vít Kolář.

Komise se nyní místo Wollnera bude zabývat chováním dramaturgyně pořadu 168 hodin Nory Fridrichové, která Wollnera ze sexuálního obtěžování a bossingu nařkla. Podle Wollnera se ale bossingu vůči svým podřízeným dopouští právě Fridrichová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…