Xavera a Lipovskou začali řešit v EU. V Bruselu se jich bojí

28.05.2020 15:11

Česká televize se ve svém zpravodajství zabývá Evropskou unií. Ale je pro Evropskou unii tématem Česká televize? Podle europoslankyně Michaely Šojdrové ano. Přinejmenším pro kulturní výbor europarlamentu. „Padlo i téma svobody médií v ČR v souvislosti s volbou nových radních České televize, jejichž volba vyvolává obavy i na úrovni EU,“ informovala europoslankyně KDU-ČSL na sociálních médiích.

Xavera a Lipovskou začali řešit v EU. V Bruselu se jich bojí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

O tom, jaký bude mít dopad zvolení tří radních ČT – Lipovské, Veselého a Matochy – se zuřivě diskutuje. Od Miroslava Kalouska zaznělo, že je to začátek konce veřejnoprávní televize, od Johany Hovorkové z Forum24 pro změnu, že skončí poslední svobodné pořady v ČT. Radost nad jejich zvolením také více než pár osobností vyjádřilo.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí

Ovšem dle europoslankyně Michaely Šojdrové má debata o České televizi mezinárodní přesah. Na Twitteru informovala: „Na dnešním pracovním jednání koordinátorů kulturního výboru EP se jednalo o podpoře kultury skrze Evropský institut inovace a technologií. Padlo i téma svobody médií v ČR v souvislosti s volbou nových radních České televize, jejichž volba vyvolává obavy i na úrovni EU.“ O tom, v kom konkrétně volba Hany Lipovské, Luboše Xavera Veselého či Pavla Matochy vyvolává obavy, se europoslankyně nezmínila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…