Z ANO už je strana. A Andrej Babiš to prý pocítí velmi záhy a nepříjemně

12.10.2014 11:21

Novinář a vydavatel internetového deníku Neviditelný pes Ondřej Neff píše o poněkud nepřehledné situaci na pražském magistrátu. ANO slaví vítězství, ale situace podle něj nabízí několik možných řešení. „Subjektů je zde celkem sedm, takže rozmanitých koalic lze navymýšlet hodně.“

Z ANO už je strana. A Andrej Babiš to prý pocítí velmi záhy a nepříjemně
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Specifické místo letošního podzimního hlasování podle Astona (Neffův pseudonym) zaujaly pražské volby. „Do 65členného zastupitelstva dostalo ANO 17 svých lidí, TOP 09 jich tam bude mít 16, takže síly jsou vyrovnané. Subjektů je zde celkem sedm, takže rozmanitých koalic lze navymýšlet hodně,“ konstatuje a zdůrazňuje úspěch Pirátů, kteří získali 4 křesla.

Ondřej Neff vyzdvihuje postřeh politologa Josefa Mlejnka, který poukázal na to, že nyní se ANO stává skutečnou stranou, protože její majitel už nebude mít přímý vliv na celou jeho strukturu.

Celý komentář ZDE

ANO totiž poprvé vstupuje i do komunální politiky. „Teď půjde o to, jaké vybuduje ochranné mechanismy. Samozřejmě, že i na ANO se nabalí korupční příživníci, kteří zničili ODS, škodí ČSSD (i na vraždy došlo), neubránila se jim TOP 09. To je pro ANO principiální otázka. Zatím mohlo z billboardů tvrdit, že `to prostě zařídíme`, nicméně právě toto `zařízení` nebude zdaleka snadné,“ upozorňuje Neff na nástrahy, které na zvolené zástupce bezpochyby čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …