Z Obamova města: Čtyři pubertální černoši málem umlátili postiženého bělocha, přitom nadávali Trumpovi. Video bylo na internetu, ale pak rychle zmizelo

05.01.2017 15:41

Město Chicago, volební základna prezidenta Obamy, je v šoku. Na sociální síti Facebook se objevilo video, na němž čtveřice afroamerických teenagerů šikanuje handicapovaného bílého muže. Přitom na týraného člověka pokřikují rasistická a protitrumpovská hesla.

Z Obamova města: Čtyři pubertální černoši málem umlátili postiženého bělocha, přitom nadávali Trumpovi. Video bylo na internetu, ale pak rychle zmizelo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Čtveřice mladistvých Afroameričanů, včetně dvou dívek, byla zadržena tamní policií. Mladí lidé údajně unesli a šikanovali svého bílého handicapovaného spoluobčana a záběry ze své „zábavy“ navíc živě vysílali na sociální síti Facebook. Hrozné video obletělo zahraniční média a úryvky z něj kolují na internetu. Dva muži a dvě ženy černé pleti ve věku osmnácti let byli vzati do vazby poté, co vyšetřovatelé shlédli asi třicetiminutové video, na němž je zachycena šikana bílého handicapovaného muže. Oběť řádění čtyř mladých Afroameričanů a Afroameričanek skončila podle informací policie v nemocnici. Teď už je zpět u svých rodičů. Zprávu přinesl např. server britského deníku Daily Mail.

Celou zprávu naleznete zde.

Video už ze sociální sítě zmizelo. Pravděpodobní únosci měli také posílat výhrůžné textové zprávy rodině oběti. Na záběrech z videa byl mladý muž svázaný, vyděšený, krčící se v koutě a s páskou přes ústa, aby nebyl slyšet jeho pláč a prosby o slitování. Mladí černoši do něj kopali, křičeli na něj, mladíkovi začala téct krev. Čtveřice mladých lidí ohrožovala svou oběť i nožem. Mladého muže drželi buď 24, nebo 48 hodin a když se dostatečně vyřádili, nechali ho jen tak jít, oznámila chicagská policie. Šikanovaný muž se ocitl na ulici ve velké zimě jen v šortkách, čímž na sebe upoutal pozornost strážníků.

Týraný běloch si vyslechl i pár velmi šťavnatých rasistických nadávek do „zajebaných bělochů“ nebo zajebaného  Donalda Trumpa, doslova „Fuck Donald Trump“. Jeden z policistů na tiskové konferenci označil záběry za odporné. „Jsem policistou 28 let a viděl jsem věci, které většina z vás nikdy neuvidí, ale přece mě nepřestává udivovat, že vídám věci, které by se prostě neměly dít,“ doplnil.  

Motiv mladistvých policie zkoumá, zatím je prý příliš brzy na to tvrdit něco s určitostí, ačkoli o politicky motivovaný útok se prý s velkou pravděpodobností nejednalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…