Z deníčku Babišova marketingového kouzelníka. Reflex si dělá legraci z Marka Prchala

01.02.2019 16:33

Babiš bičuje drobného zemědělce. Půjdu do pekla. Server nahlédl do vymyšleného deníčku marketingového mága Marka Prachala. Světlo světa spatřilo zábavné čtení.

Z deníčku Babišova marketingového kouzelníka. Reflex si dělá legraci z Marka Prchala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Prchal

Na podzim 2017 objímal šéf hnutí ANO Andrej Babiš s velkým nadšením jednoho muže, Marka Prchala. Génia sociálních sítí, jak ho nazval sám Babiš. Prchal tvoří obraz stávajícího premiéra na sociálních sítích, a proto právě Prchal měl zásadně přispět k jasnému vítězství Andreje Babiše v zatím posledních sněmovních volbách.

Server Reflex.cz si tropí z Prchala žerty. Vymyslel si fiktivní deníček, v němž zachytili jeden den „génia sociálních sítí“. Veškeré publikované informace jsou smyšlené, v pátečním pošmourném odpoledni přijdou vhod k pobavení.

Marek Prchal se probudil jednoho dne o půl sedmé ráno a hned po probuzení se rozhodl zavolat předsedovi vlády Andreji Babišovi, který je prý tak velký dříč, že skoro nespí. Kdyby ho Prchal čas od času neupozornil, že spát se také musí, Babiš by prý do postele skoro nechodil.  

„6:35 – No jasně, že Andrej nespal. Když jsem se mu dovolal, tak zrovna ve svém sklepě bičoval drobného zemědělce. Musel jsem ho doslova přemluvit, aby ho přestal bičovat a šel si na chvíli lehnout. Zničit drobného zemědělce může klidně odpoledne,“ stojí ve vymyšleném deníčku.

O hodinu později už musí génius sociálních sítí řešit skandál obřích rozměrů. Novináři tvrdí, že předseda vlády přejel na přechodu babičku a z místa nehody ujel.

„7:40 – Je to tak. Mluvil jsem s Andrejem a ten mi to potvrdil. Říkal, že bába přecházela moc pomalu a on že neměl čas, protože musí makat, a tak ji sejmul. No nic. Tohle bude chtít minimálně dvě fotky Andreje s lemury na Facebook, abychom z toho vybruslili. Možná ho dokonce nechám vyfotit i s koťátkem,“ pokračoval Prchal ve smyšleném popisu jednoho svého dne.

Marketingový mág se rozhodl přejetou stařenku prodat jako ošklivou pomlouvačnou kampaň. Když se snažil předsedovi vlády popsat, jak má celou záležitost podat, našel ho ve vestibulu, kde Babiš seděl a vymýšlel, jak šidit na dotacích a na daních. Předseda vlády to v podstatě bere jako sport.

„10:00 – A protože nejen kampaněmi je člověk živ, převezli jsme Andreje na Čapí hnízdo, kde má tiskovku a vyfotí se s nějakými zvířaty. To mají lidi rádi. Vypadá potom lidsky. Fotka s lemurem ho přiblíží k lůze,“ stojí dále v deníčku.

Tisková konference na Čapím hnízdě prý probíhala dobře až do chvíle, než Babiš začal mluvit o svých dotačních podvodech. V tu chvíli Prchal raději spustil požární poplach, aby odvrátil případnou katastrofu. O pár minut později pořídil Babišovi jednu pěknou fotku na sociální sítě, protože dobrou fotkou a oslovením „čau lidi“ člověk nikdy nic nezkazí.

„13:00 – Fotka má už patnáct set lajků a deset tisíc komentářů. „Držte se, pane premiére“, nebo „My vám fandíme, pane premiére“, to jsou přesně ty reakce, které mám rád a které mi naznačují, že svou práci dělám dobře. Zbylých devět tisíc komentářů obsahující slova Bureš, podvodník, vrah a podobně, ty ani nečtu. Bolí mě z nich u srdíčka. Proč jsou lidé tak zlí?“ ptá se ve fiktivním deníčku marketingový mág.

Odpoledne musel marketingový mág vymyslet, jak se popasovat s dalšími informace o únosu Andreje Babiše mladšího na Krym a mezitím musel přežít telefonát od manželky, která mu oznámila, že se stydí za to, jakou práci odvádí. V 7 večer se rozhodl odejít z práce. Myslel si, že má klid, načerpával síly. A najednou v noci přišel telefon. Předseda vlády uškrtil novináře.

„23:15 – Volal Zdeněk z noční směny. Andrej Babiš před půl hodinou uškrtil holýma rukama novináře, který o něm dlouhodobě psal nehezké články. No nic. Vzhůru do Prchalmobilu. Jede se na Čapák. Musíme nafotit zase nějaké lemury. Být Markem Prchalem je závazek na 24 hodin denně, ale já bych za nic neměnil,“ popsal jeden vymyšlený den Babišova mága server.

Sluší se připomenout, že každá minuta tohoto opravdu náročného Prchalova dne byla vymyšlená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…