Za Ratha jsme se začali mít hůř, řekl podnikatel a partner otce Jaromíra Jágra

17.04.2014 11:57

Vyšetřování kauzy Davida Ratha staví do nepříjemného světla i jeho předchůdce v hejtmanském křesle, nynějšího poslance ODS Petra Bendla. Informuje o tom server Lidovky.cz. Šéf největší středočeské stavební firmy Energie - stavební a báňská si totiž na policii postěžoval, že se v éře hejtmana Bendla měla jeho firma lépe.

Za Ratha jsme se začali mít hůř, řekl podnikatel a partner otce Jaromíra Jágra
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Server uvádí, že  před nástupem Davida Ratha do křesla středočeského hejtmana byla „u kormidla“ ODS Petra Bendla. A mnohamilionové zakázky vyhrávala firma Energie - stavební a báňská, kterou spoluovládá Jaromír Jágr starší. „A jeho slavný syn tehdy patřil k největším sponzorům ODS a z předvolebních billboardů hlásal: Fandím Petru Bendlovi,“ napsal server.

Šéf zmíněné firmy Zdeněk Osner při výslechu, s jehož obsahem se server seznámil, uvedl, že po Rathově nástupu do funkce  měl silný pocit, že se změnou hejtmana se možnosti práce jeho společnosti ve Středočeském kraji silně omezí. „Protože to byly dvě rozdílné strany a pravděpodobně víte, že můj společník je pan Jaromír Jágr starší, který v té době podporoval ODS. A nastoupila ČSSD,“ vysvětlil Osner při výslechu. Kriminalistům také řekl, že počet zaměstnanců v jeho firmě se v posledních letech snížil na polovinu, na současných 400, což má souviset s nižším množstvím zakázek.

Sám Bendl si Osnerovu výpověď vykládá po svém. „Měl tím evidentně na mysli fakt, že se změnily rovné podmínky pro každého, které v minulosti kraj zastával," cituje server Bendlovu reakci.

Již  dříve ale spočítaly Hospodářské noviny, že během osmi let Bendlova vládnutí stavěla Energie v kraji silnice i dětské domovy, vše dohromady za tři čtvrtě miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …