Za drahá vejce si můžou sami lidé, vzkazuje spolumajitel drůbežárny

20.03.2012 20:23

Drahá vejce? Můžou si za ně sami lidé, protože je skupují ve velkém. To tvrdí spolumajitel drůbežárny Václav Štefánek. Dodavatelé prý za zvyšující se ceny nemůžou.

Za drahá vejce si můžou sami lidé, vzkazuje spolumajitel drůbežárny
Foto: Worldpress.com
Popisek: Vejce, ilustrační foto

"Dříve prodejcům stačila marže koruna na vejce. Teď se s ní ale nespokojí," uvedl pro server iDnes.cz Václav Štefánek, spolumajitel drůbežárny ve Vejprnicích na Plzeňsku. On sám prodává vejce za 3,50 koruny.

Že se v regálech objevují až dvakrát tak dražší, není prý vina výrobců a dodavatelů. Často to vyvolávají sami spotřebitelé, kteří vyvolávají hromadnými nákupy nedostatek vajec a logicky tím i přidají obchodníkům argument ke zdražování.

Podle něj se však ceny už výše nevyšplhají. Zároveň ale v blízké době vajíčka ani nezlevní. Kvůli Velikonocím se totiž budou nakupovat v ještě větším množství, ceny tak klesnou maximálně o desetihaléře. Výraznější zlevnění přijde až po Velikonocích.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…