Za mrtvé může Merkelová, napsal politik AfD. Teď si na něj posvítí policie

21.12.2016 20:23

Německý europoslanec Markus Pretzell z Alternativy pro Německo (AfD) konstatoval na sociální síti Twitter, že mrtví lidé z berlínského vánočního trhu padají na vrub německé kancléřce Angele Merkelové, ačkoli ona sama smrtící nákladní vůz neřídila. Na výrok europoslance si posvítí policie.

Za mrtvé může Merkelová, napsal politik AfD. Teď si na něj posvítí policie
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

„Kdy to zatracené pokrytectví konečně skončí. Jsou to mrtví Merkelové,“ napsal politik Alternativy pro Německo (AfD) Markus Pretzell po útoku na berlínském vánočním trhu na sociální síti Twitter. V Evropském parlamentu zasedá od roku 2014. Německá policie si teď na tohoto politika posvítí, píše server iDNES.cz.

Celý článek naleznete zde.

Stojí za zmínku, že Markus Pretzell není jen europoslancem, ale také životním partnerem šéfky Alternativy pro Německo Frauke Petryové. Mnichovská policie si teď na politika hodlá posvítit a zjistit, zda svým vyjádřením nespáchal trestný čin. Pretzell si přesto nehodlá brát servítky. Svůj výrok o tom, že jde o „mrtvé Angely Merkelové“, zopakoval, když se dozvěděl, že ho prověřuje policie. „Urážka majestátu? Protože to jsou Merkelové mrtví?“ udeřil Pretzell.

Merkelová k útoku v Berlíně už dříve poznamenala, že považuje za odpudivé, že se mohl útoku na vánočních trzích v Berlíně dopustit někdo, kdo v minulosti žádal ve Spolkové republice o azyl. Takové počínání případného azylanta by německá kancléřka považovala za odporné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…